Ontinyent renova 400 metres de canonades d'aigua al Pont Nou i el Camí Bonavista per evitar fuites i optimitzar el rendiment

Guardar

El regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, explicava que la canonada del Pont Nou
El regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, explicava que la canonada del Pont Nou

L'Ajuntament d'Ontinyent està procedint a la renovació de prop de 400 metres de canonades d'aigua potable al seu pas pel Pont Nou i el Camí Bonavista, que permetran evitar fuites i optimitzar el rendiment de la xarxa. Es tracta d'una actuació inclosa al Pla d'Eficiència Urbana 2023, pressupostada en 55.030,86 euros iva inclòs i finançada per l'empresa pública EGEVASA al marc del conveni que té aquesta amb l'Ajuntament.

El regidor de Territori, Óscar Borrell, destacava la importància d'actuacions com aquestes, "poc visibles, però molt necessàries per a garantir el subministrament d'aigua continu i de qualitat a la població, reduint les avaries i les interrupcions que aquestes generen". En aquest sentit, el regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, explicava que la canonada del Pont Nou "no funcionava, i la seua recuperació era important dins les connexions sobre el Clariano, ja que les canonades a la zona del Pont Vell quedaran fora de servei per protegir aquesta infraestructura". Pel que fa a les conduccions al Camí de Bonavista, "als últims tres anys s'havien detectat prop de 30 fuites i era necessari actuar per a evitar més problemes al futur".

En concret, al Pont Nou ja s'està procedint a la substitució de 135 metres lineals de canonada per altra nova de fundició dúctil DN100, mentre que al Camí de Bonavista se substituiran 250 metres d'antigues canonades de PVC per altres de polietilé amb major diàmetre, repartides en 2 trams. Les noves conduccions aniran acompanyades d'altres millores com ara ventoses per a la fuita de l'aire atrapat en la conducció i desguassos en els encreuaments amb barrancs, per al buidatge de les conduccions, proveïts de vàlvula d'obertura i tancament. El termini màxim d'execució de les obres és de 2 mesos.

Arxivat a:

Destacats