Ontinyent adjudica les obres de recuperació de la senda de la Font de la Puríssima

Guardar

Senda de la Font de la Puríssima d'Ontinyent
Senda de la Font de la Puríssima d'Ontinyent

L'Ajuntament d'Ontinyent ha procedit a l'adjudicació de les obres de recuperació de la senda de la Font de la Puríssima a l'empresa local Micó Ferrándiz, SL, per l'import de 36.099,98 euros més IVA. El regidor de Territori, Óscar Borrell, explicava que esta actuació "permet millorar la comunicació des del nucli urbà del barri de Sant Rafel amb l'entorn del riu Clariano, per una senda preexistent que s'havia vist deteriorada a causa dels episodis de fortes pluges dels darrers anys".

L'actuació, que tindrà un termini d'execució de dos mesos des de l'inici de les obres, es durà a terme en un tram de 400 metres lineals d'esta senda que transcorre al costat del llit del barranc de la Puríssima, raó per la qual s'ha hagut de sol·licitar autorització per a la realització de les obres a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. La senda s'inicia en la corba de L'escorxador, a la zona del Parc dels Donants de Sang, i acaba en el primer gual situat als peus de la Font de la Puríssima, un espai natural de gran bellesa situat a pocs mestres de la zona urbana, que podrà així ser visitada més fàcilment pels senderistes.

Borrell recordava que la posada en valor de la senda de la Font de la Puríssima, a més a més, "és una actuació inclosa en el procés Ontinyent Participa, que va aconseguir 2.164 vots en l'última edició, que teníem ja planificada i que en breu serà una realitat, com tots i cadascun dels projectes escollits per la ciutadania des que vam iniciar el procés en 2014, a excepció de la substitució de la coberta del Mercat de Dalt, pausat per petició expressa dels mercaders.

Segons es detalla en els informes tècnics municipals previs a l'adjudicació, la senda de la Font de la Puríssima es divideix en dos trams. El primer tram és un camí de terra d'amplària variable, que s'inicia en la Corba de l'Escorxador, s'eleva fins a 12 metres sobre la línia d'aigua, i transcorre per la zona situada baix el col·legi de Franciscans fins a arribar a una terrassa situada a 8 metres d'altura sobre el nivell de l'aigua que constitueix un mirador i àrea de descans del recorregut. El segon tram comença amb una rampa amb un fort pendent descendent i un ample molt reduït de la senda fins a la Font de la Puríssima. Amb el pas del temps i els episodis de pluges el paviment de la senda, passos protegits, tanques i escales s'han deteriorat o han desaparegut, presentant-se també creixement de vegetació i discontinuïtats en el recorregut, aspecte tots ells en els que s'actuarà.

Arxivat a:

Destacats