L'Ajuntament d'Ontinyent resoldrà el contracte amb Quatre Fulles si no cobreix abans de dimarts les baixes dels monitors dels centres cívics

Guardar

Reunió amb els usuaris dels centres cívics d'Ontinyent
Reunió amb els usuaris dels centres cívics d'Ontinyent

L'Ajuntament d'Ontinyent resoldrà el contracte amb l'empresa Quatre Fulles SL sobre la gestió de les activitats als centres cívics municipals si aquesta no cobreix abans de dimarts les baixes dels monitors i monitores dels centres cívics. Així ho ha anunciat la regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, qui ha explicat que "aquesta resolució, avalada pels serveis jurídics municipals, no es podia realitzar legalment pels impagaments al personal, ja que en haver pagat en desembre l'empresa part dels seus deutes acumulats, la situació no reunia els requisits per a justificar una rescissió unilateral, segons la llei de contractes".

Soler lamentava "els problemes generats a les persones usuàries. Si algú vol botar-se la llei per resoldre aquest conflicte, que ho diga, perquè nosaltres no anem a fer-ho". La regidora ha recordat que la Generalitat Valenciana també està tenint problemes en aquesta empresa, que a hores d'ara té il·localitzable a la seua administradora única, "cosa que complica encara més les coses". La regidora explicava que "des de finals de l'any passat hem estat intentant subrogar el servei a altres empreses, però els deutes de Quatre Fulles van fer que es tiraren arrere. Ara, després que l'empresa no haja cobert les baixes de fins a tres monitors i monitores, sí que podem actuar". Cal recordar que la rescissió unilateral de contracte pels impagaments sols pot ser a instància dels treballadors i treballadores, no mai per l'Ajuntament, cosa que no ha ocorregut.

"És decebedor que un dirigent polític que a més fa funcions d'assessor tinga un desconeixement tan ample de com funciona l'administració local, i desconega que la llei de contractes estableix una sèrie de requisits per resoldre aquest tipus de contractacions. Perquè si ho coneix, està fent un exercici de demagògia inacceptable".

L'Ajuntament va fer un requeriment a l'empresa que donava a Quatre Fulles un termini per actuar que finalitza dilluns, data a partir de la qual es podrà resoldre legalment el contracte i iniciar el procés de licitació per contractar una nova empresa. Amb tot, Paula Soler adverteix que "si l'empresa reclama i està en contra de la resolució, l'assumpte aniria al Consell Jurídic Consultiu, el que allargaria els tràmits. El camí que ha de seguir l'Ajuntament no pot ser altre que el de la llei i el de respectar els terminis que aquesta estableix. Hi ha qui pareix que vulga crear més embolics en una situació que ja de per sí és molt complexa, però ha de quedar clar que estem fent allò que podem fer complint la llei. Lamentem que la situació afecte les persones usuàries, i tractarem que tinguen activitats i alternatives al seu abast tan aviat com es puga", concloïa.

Destacats