Els Serveis Socials d'Alzira participen al projecte d'UNICEF de prevenció comunitària

Amb la participació de xiquets, xiquetes i adolescents en el sistema de protecció

Guardar

Façana de l'Ajuntament d'Alzira
Façana de l'Ajuntament d'Alzira

Serveis Socials d'Alzira participa en el projecte d'UNICEF que va tindre lloc el passat dilluns 18 de juliol en un encontre presencial a Madrid, on els 10 municipis seleccionats van fer la devolució de les dades recollides per part de les consultores, intercanviaren experiències i feren propostes metodològiques i de millora al sistema de protecció de menors.

L'objectiu d'estudi és dissenyar un model de detecció i intervenció en l'àmbit local davant de situacions de risc en NNyA, on es farà un diagnòstic de la situació; mapa de recursos, mesures i actuacions; banc de bones pràctiques, i una proposta del model amb la seua teoria de canvi.

El projecte «Protección des de el Local a la Infancia» està dividit en dues fases:

  • 1a fase: maig, juny i juliol.
  • 2a fase: setembre i octubre.

Durant aquest període realitzaran dues sessions per grup local de dues hores cadascuna, on valoraran amb els recursos l'adaptació dels horaris i el nombre de sessions per a poder adaptar-se correctament als grups.

Per a poder fer-ho, necessiten dos grups de treball en cada municipi amb xiquets i xiquetes d'entre 8 i 17 anys.

Al llarg d'enguany acabaran de fer el diagnòstic per a començar amb la implantació del model de detecció i intervenció que està configurant-se per als anys 2023 i 2024.

Ana Iborra, tècnica social adscrita, manifesta que «de tot el territori nacional, Alzira ha estat seleccionada a través dels seus Serveis Socials. Estàvem molt contents; els quatre companys que estem adscrits som Bruno Castro, Noemi Benito, Aida Cabrera i jo. També en formen part el Departament d'Infància, representants de l'àmbit educatiu, del sanitari i del tercer sector».

Arxivat a:

Destacats