Alberic tindrà un departament policial per a la protecció de les víctimes de violència masclista

Dos policies locals s'encarregaran del seguiment i evolució de les víctimes de violència masclista de la localitat

Guardar

Ajuntament i Policía Local d'Alberic
Ajuntament i Policía Local d'Alberic

El Ministeri de l'Interior ha permés a l'Ajuntament d'Alberic crear un departament especialitzat en el tractament de casos de violència de gènere. Amb la signatura del conveni entre l'administració local i el Ministeri de l'Interior, Alberic s'integra en el Sistema de Seguiment Integral en els casos de violència de gènere (Sistema VioGen), tot això amb aconseguir una protecció ràpida i eficaç de dones, xiquets i xiquetes que hagen patit o patisquen violència masclista.

Aquest acord entre l'administració local d'Alberic i el Ministeri de l'Interior recalca que tots dos ens són conscients de la gravetat de la violència masclista, i que per això volen prendre accions importants per a poder eliminar-la en el municipi. A més, el conveni fa referència a diferents mesures amb l'objectiu de prevenir aquests atacs i ajudar a les víctimes, mitjançant un seguiment actiu de les persones afectades per la violència masclista, així com acompanyar-les en la seua evolució.

L'Ajuntament d'Alberic es coordinarà amb la policia nacional competent en la localitat per a millorar les comunicacions entre tots dos ens, i habilitarà i prepararà a dos policies locals que s'encarregaran exclusivament del seguiment i protecció de les víctimes de violència de gènere.

Una altra de les mesures que l'ajuntament de la localitat s'ha compromés a realitzar mitjançant la signatura del conveni amb el ministeri ha sigut la creació d'una base de dades per a poder procedir a un seguiment integral dels diferents casos de violència masclista que es produïsquen a Alberic. A més, aquestes dades estaran protegides, ja que seran considerats informació confidencial a la qual només podran accedir aquelles persones encarregades del Sistema VioGen.

Pla d'Igualtat

Aquestes accions entren en el full de ruta de l'Ajuntament d'Alberic que va detallar en el seu Pla d'Igualtat a principis de 2022. En aquest pla, que inclou el tractament i seguiment de les víctimes de violència masclista per a ajudar-les i acompanyar-les en el procés, l'entitat busca com a objectiu final el foment de la transformació del municipi en un més igualitari i en un que siga totalment lliure d'agressions de qualsevol classe.

Destacats