Xàtiva amplia els horaris en les piscines i refugis climàtics per l'onada de calor

El municipi es troba demà en alerta roja per temperatures que podrien superar els 45 graus

Guardar

Xàtiva amplia horaris de piscines per afrontar l'ona de calor
Xàtiva amplia horaris de piscines per afrontar l'ona de calor

Davant l'arribada de la tercera ona de calor a la Comunitat Valenciana, l'Ajuntament de Xàtiva ha decidit engegar una sèrie de mesures per a combatre les altes temperatures que s'esperen aconseguir demà, dijous 10 d'agost. De fet, l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha alertat que la ciutat podria superar els 45 graus, la qual cosa ha activat el nivell roig per calor extrema.

La primera d'aquestes mesures afecta les piscines municipals de les Pereres, Annauir i la Torre de Lloris, que perllongaran els seus horaris d'obertura fins a les 23 hores. Aquesta modificació estarà vigent tant aquest dijous, com el divendres 11 i el dissabte 12 d'agost. No obstant això, la piscina Murta romandrà tancada a partir de demà i no serà fins al cap de la Fira d'Agost 2023 que torne a obrir les portes.

A més, s'habilitarà el JOC com a refugi climàtic, per a poder acudir en cas de necessitat. De la mateixa manera, la resta d'edificis públics de la ciutat mantindran el seu horari d'obertura habitual, entre els quals es troba la Casa de la Cultura.

Tal com es porta fent durant diversos episodis d'alerta per altes temperatures, el punt social del carrer Engai es condicionarà com a espai d'acolliment per a persones sense sostre o que així ho necessiten. En aquest sentit, se sol·licita la col·laboració ciutadana perquè, en cas de detectar usuaris en aquesta situació, contacten amb Benestar Social o la Policia Local de Xàtiva.

Els telèfons disponibles que atendran aquest tipus de trucades són els següents: 96 228 98 54 i 96 204 98 99.

Destacats