La Residència Caixa Ontinyent de l’IVASS celebra el XVIII aniversari amb una jornada de portes obertes

Guardar

Aniversari de la residència de Caixa Ontinyent de l'IVASS
Aniversari de la residència de Caixa Ontinyent de l'IVASS

La Residència Caixa Ontinyent de Xàtiva, pertanyent a l’Institut Valencià de Serveis Socials (IVASS), adscrit a la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, ha celebrat el XVIII aniversari amb l’organització d’una jornada de portes obertes en la qual han participat les persones amb discapacitat intel·lectual i les seues famílies.

Este centre oferix atenció residencial en 40 places per a persones amb discapacitat intel·lectual, i compta, entre altres, amb un equip multidisciplinari de 46 professionals d’atenció directa, personal tècnic i de suport. A més, està situat al nucli urbà de la localitat, la qual cosa facilita l’accés als serveis i la participació de les persones usuàries en l’entorn comunitari.

La directora general de l’IVASS, María José Rico, ha subratllat “la gran labor” del personal de la residència, i ha insistit que, “a més d’assistir les persones usuàries en les activitats bàsiques de la vida diària, contribuïxen a promoure el seu desenvolupament integral com a persona treballant les seues capacitats a través de l’exercici físic i de programes d’estimulació cognitiva i sensorial”.

María José Rico ha assenyalat que, tal com ha manifestat la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge en la seua intervenció en les Corts, “les polítiques socials són una prioritat per al Govern Valencià, i en IVASS estem treballant amb el ferm propòsit de garantir un servei digne i de qualitat per a les persones usuàries dels nostres recursos”.

En este sentit, ha explicat que s’està fent un estudi que “ens oferisca una visió real de la situació de tots els centres i serveis de l’entitat a les tres províncies de la Comunitat Valenciana, per a establir un pla d’actuacions que ens permeta esmenar les deficiències detectades en instal·lacions i les mancances en equipament i material tècnic, així com abordar les necessitats de personal”.

Centres i serveis

La directora general de l’IVASS ha recordat que l’entitat atén més de 1.300 persones amb discapacitat intel·lectual, trastorn mental greu, dany cerebral adquirit i majors dependents, en més de 30 centres i serveis de diversa tipologia a la Comunitat Valenciana.

Nou d’estos centres són residències que tenen un total de 469 places per a persones amb discapacitat intel·lectual i estan als municipis d’Alzira, Aldaia, Burjassot, Cheste, Manises, Ontinyent, Rocafort i Xàtiva, a la província de València, i Elx a la província d’Alacant.

En estos recursos es desenvolupen programes terapèutics i activitats d’oci que afavorixen el benestar i l’autonomia de les persones usuàries. A més, s’oferix un servei d’orientació i suport a les famílies, que, en esta ocasió i amb motiu del dihuité aniversari, han pogut gaudir d’una jornada festiva amb xocolatada i discomòbil a la Residència Caixa Ontinyent de Xàtiva.

Destacats