Sis noves línies d'autobús connectaran La Ribera Alta, La Costera i La Canal de Navarrés amb València

Aquests nous trajectes facilitaran la connexió amb les estacions de Renfe de Xàtiva i la Pobla Llarga i també amb l'Hospital Lluís Alcanyís

Guardar

Un autobús de transport públic de la Generalitat Valenciana
Un autobús de transport públic de la Generalitat Valenciana

Sis noves línies d'autobús uniran les localitats de les comarques de la Ribera Alta, La Costera i La Canal de Navarrés entre sí i també amb la ciutat de València. Així ho ha anunciat la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, durant la presentació de la nova concessió que farà possible aquests trajectes.

Així, la consellera ha anunciat una la nova prestació de servei d etransporte públic de viatgers per carretera CV-112 Xàtiva Nord en la qual la Generalitat Valenciana invertirà 50 milions d'euros.

Aquesta concessió també inclou una nova flota d'autobusos "més segurs, accessibles per a les persones amb discapacitat i menys contaminants", ha detallat la consellera Torró. A més, es van a incrementar les freqüències de pas d'aquests autobusos i tindran una mitjana de 24 eixides cada dia.

En total, aquestes noves línies donaran servei a un total de 74.000 persones dels municipis d'Alcàntera de Xúquer, Anna, Antella, Barxeta, Beneixida, Bicorb, Bolbait, Càrcer, Castelló, Xella, Cotes, Énguera, l'Énova, Estubeny, Gavarda, Quesa, Llocnou d'en Fenollet, Manuel, Navarrés, Novetlé, la Pobla Llarga, Rafelguaraf, Sant Joanet, Sallent, Senyera, Sumacàrcer, Vallés i Xàtiva, así com Annauir i La Torre de Llorís (pedanies de Xàtiva) i Tossal Nou (pedania de Rafelguaraf).

Interior de uno de los autobuses
Interior d'un dels autobusos

D'aquesta manera, aquests nous trajectes amb autobús permtirán connectar entre sí aqueixes localitats de les comarques de la Ribera Alta, La Costera i La Canal de Navarrés; i també aquestes tres regions amb la ciutat de València. D'altra banda, tambień es va a incrementar la connexió per autobús entre els municipis i les estacions de Renfe de Xàtiva i La Pobla Llarga.

I, al mateix temps, aquestes sis noves línies també facilitaran l'arribada amb autobús a l'Hospital Lluís Alcanyís i el Centre d'Especialitats l'Espanyoleto de Xàtiva, ja que es van a perllongar fins a aqueix centre sanitari totes les línies que anteriorment paraven a Xàtiva. I també s'incorporen serveis que havien sigut suprimits, com la relació de La Pobla Llarga amb l'Hospital.

Destacats