Torrent reviu la seua història amb una nova ruta teatralizada que explora el seu passat modernista

La Regidoria de Cultura ha decidit repetir esta exitosa ruta el 18 de maig a causa de la gran demanda

Guardar

Primera edició de la ruta "Torrent Modernista"
Primera edició de la ruta "Torrent Modernista"

L'Ajuntament de Torrent, a través de la seua Regidoria de Cultura, ha anunciat la repetició de la ruta "Torrent Modernista" davant l'alta demanda i l'èxit obtingut en la seua primera edició. Esta activitat forma part de la sèrie "Rutes del temps per Torrent", que busca dinamitzar el coneixement del patrimoni històric i cultural de la ciutat de manera entretinguda i accessible.

Dissabte que ve, 18 de maig, de les 19.00 a les 20.00 hores, els ciutadans tindran una nova oportunitat d'explorar els racons modernistes de Torrent. El recorregut començarà en el Museu Comarcal de l'Horta Sud, i comptarà amb la guia de Tomás Roselló, un expert en conservació del patrimoni arquitectònic.

A més, els participants podran gaudir d'actuacions del GTI Grup de Teatre, que representaran diverses escenes històriques i costumistes que enriquiran l'experiència amb personatges com granerers i alcaldes del segle XIX, així com amb una recreació de les visites del pianista José Iturbi a la casa dels seus sogres al carrer Cervantes.

La iniciativa ha captat l'interés no sols dels habitants de Torrent sinó també de visitants de tota la Comunitat, amb més de 100 persones participant en la sessió anterior. Esta alta participació és testimoniatge de l'atractiu de la ruta, que ha donat lloc a l'obertura d'inscripcions per a assegurar un lloc en este esdeveniment cultural exclusiu. La reserva es pot realitzar a través d'este enllaç https://inscripciones.torrent.es/events/rutas-del-tiempo-en-torrent-torrent-modernista-2a-edicion/.

Aitor Sánchez, el regidor de Cultura, ha expressat el seu entusiasme per la resposta positiva de la comunitat: "Rutes del temps per Torrent són una oportunitat de conéixer d'una forma dinàmica i entretinguda la història de la nostra ciutat, amb la col·laboració dels grups de teatre de la nostra ciutat, estem molt contents amb l'èxit que estan tenint i l'exemple és que ens està tocant repetir les rutes, perquè més veïns de la nostra ciutat puguen gaudir-les".

El cicle continuarà el 30 de juny amb una altra exploració històrica, la ruta "El reg Mil·lenari del barranc de l'Horteta", prometent més oportunitats per a descobrir la rica història de Torrent mitjançant esta innovadora aproximació teatral i educativa.

Destacats