Torrent es prepara per a les seues Festes en honor a la Verge dels Desemparats

Descobrix la programació completa d'estes emotives festes, que celebren el seu 70 Aniversari i que comencen demà 8 de maig

Guardar

Celebració del retorn de la Verge en les Festes Patronals de Torrent
Celebració del retorn de la Verge en les Festes Patronals de Torrent

Torrent es prepara per a celebrar amb molta emoció les Festes en honor a la seua Patrona, la Verge dels Desemparats, que enguany adquirixen una rellevància especial en commemorar-se el 70 Aniversari de la seua Proclamació. Organitzats per la Confraria de la Verge dels Desemparats i els clavaris de 2024, els actes començaran demà dimecres 8 de maig.

L'esdeveniment que donarà inici a les festes serà el primer Triduo que tindrà lloc en la parròquia Sant Vicent Ferrer del Mas del Jutge. Durant esta celebració religiosa, es durà a terme la benedicció de medalles i la presentació d'un nou mantell per a la imatge de la Verge, generosament oferit per una família torrentina.

A més, com enguany alguns dels actes es duran a terme en la Parròquia de Sant Vicent Ferrer en el Mas del Jutge, l'Ajuntament de Torrent ha habilitat un autobús per a facilitar l'assistència de tots aquells que ho desitgen. Estes festes són un moment de gran significat i emotivitat per als habitants de Torrent, els qui s'unixen als carrers per a retre homenatge a la seua Patrona i expressar el seu profund amor i devoció cap a ella.

Un dels moments més esperats serà el trasllat de la Verge dissabte que ve 11 de maig des del Mas del Jutge fins a la Parròquia de l'Asunción de Ntra. Sra., seguit per l'emotiu retorn de la Verge a la Parròquia de Sant Luís Bertrán el dilluns 13 de maig

Durant este dia, els torrentinos acompanyaran a la seua Patrona entre versos i agraïments, portant la imatge a coll i llançant pètals des dels balcons. És un dia ple de tradició i emoció, on la Verge dels Desemparats rep l'homenatge de les Falleres Majors de la ciutat, així com d'altres figures destacades de la comunitat.

La Solemne Processó del diumenge 12 de maig serà un altre moment cim de les festivitats, on l'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, depositarà la vara de comandament als peus de la patrona de la ciutat.

Estos dies estaran plens de danses, gales i mostres d'afecte cap a la Geperudeta, culminant el dimarts 14 de maig, en la parròquia de Sant Lluís Bertrán, amb un besamans durant tota la jornada. 

Programació completa

Dimecres, 8 de maig

19:30h. Primer dia de Triduo que se celebrarà en la Parròquia Sant Vicent Ferrer en el Mas del Jutge. En el transcurs del mateix es procedirà a la benedicció de les medalles i d'un mantell nou per a la imatge de la Verge dels Desamparats, oferit per una família torrentina.

Per a totes aquelles persones que ho desitgen, l'Ajuntament posarà un servici d'autobús d'anada i tornada. Eixida a les 19.00 hores, al carrer Ramón y Cajal, enfront del col·legi La Puríssima.

Dijous, 9 de maig

19:30h. Segon dia de Triduo que se celebrarà en la Parròquia Sant Vicent del mes del Jutge, en honor a la Verge dels Desemparats. En finalitzar la missa, tindrà lloc la tradicional “Ronda a la Verge” per la Banda Simfònica del Cercle Catòlic de Torrent i l'Orfeó Polifònic “Torrent” del Cercle Catòlic.

Per a totes aquelles persones que ho desitgen, l'Ajuntament posarà un servici d'autobús d'anada i tornada. Eixida a les 19.00 hores, al carrer Ramón y Cajal, enfront del col·legi La Puríssima.

Divendres, 10 de maig

19:30h. Tercer dia de Triduo que se celebrarà en la Parròquia Sant Vicent Ferrer en la Masia del Jutge, en honor a la Verge dels Desemparats.

22:30h. En la Plaça de l'Església se celebrarà Balls i Cançons a la Verge, amb l'actuació de: La Colla De Tabal i Dolçaina de Torrent, Agrupació de Dolçainers del Cercle Catòlic de Torrent, Colla de Dolçainers El Rossejat, Grup de Ball de Torrent, Grup L’o i Dos de Torrent del Llar Antonià, Grup de Ball Els Llauraors de Torrent del Cercle Catòlic. En cas de pluja o un altre motiu de força major, l'acte es realitzaria a la sala cívica de l’Antic Mercat.

Dissabte, 11 de maig

A l'alba i al toc de l'Ángelus, volteig general de Campanes.

20:30h. Trasllat de la Verge amb el següent itinerari: Parròquia Sant Vicent Ferrer en la Masia del Jutge, Partida Masia del Jutge, Carrer Nº1 Nucli 25, Carrer Nº2 Nucli 25,

23:00h. Eixida des de l'antic Ajuntament, carrer Ramón y Cajal 7, plaça Bisbe Benlloch, Sagra, plaça Major, Església, plaça de l'Església, Parròquia de l'Asunción de La nostra Senyora.

Iniciarà el festeig un grup de Tabalet i Dolçaina i finalitzarà amb la Banda de la Unió Musical de Torrent.

Per a totes aquelles persones que ho desitgen, l'Ajuntament posarà un servici d'autobús d'anada i tornada. Eixida a les 19.00 hores, al carrer Ramón y Cajal, enfront del col·legi La Puríssima.

Diumenge, 12 de maig

A l'alba i al toc de l'Ángelus, volteig general de Campanes.

11:00h. Trobada de clavaris en el domicili del Clavari Major.

12:00h. Solemne Missa Major en la Parròquia de l'Asunción de La nostra Senyora acompanyada per l'Orfeó Polifònic “Torrent” del Cercle Catòlic amb grup de cambra i amb l'assistència de Clavaris, Junta de la Confraria, Cambreres de la Verge, Autoritats, Confrares i Feligresos. L'homilia serà oficiada per un eloqüent Orador Sagrat. En finalitzar la mateixa, se sortejarà entre els confrares presents un record de la Verge.

19:15h. Tant a la casa Abadia com en els locals del carrer Santo Domingo, es repartiran ciris als membres de la confraria per a participar en la solemne processó en honor a la Verge dels Desemparats.

En finalitzar la missa vespertina de les 19.30 hores, solemne PROCESSÓ GENERAL, amb el següent itinerari: Parròquia de l'Asunción de La nostra Senyora, carrer Santo Domingo, carrer Verge de l'Olivar, carrer Sant Cristòfor, plaça Bisbe Benlloch, carrer Sagra, termini Major, carrer de l'Església, Parròquia de l'Asunción de La nostra Senyora. Estarà precedida per “L´enramà de la murta”, una agrupació de “Dolçainers” i “grup de balladors”.

Presidiran la processó les Autoritats Eclesiàstiques, Cambreres de la Verge, Clavaris, Junta de la Confraria, Alcaldessa i corporació municipal. I acompanyarà la Banda del Cercle Catòlic de Torrent.

Acabada la processó i en la Parròquia de l'Asunción de La nostra Senyora, en entonarà l'Himne de la coronació de la Verge dels Desemparats, es realitzarà un sorteig entre els confrares presents d'un record de la Verge, i se sortejaran els clavaris per a l'any vinent 2025.

Per a finalitzar, en la plaça Major es dispararà un gran Castillo de Focs Artificials.

Dilluns, 13 de maig

21:00h. Trasllat de la Verge des de la Parròquia de l'Asunción de La nostra Senyora a la Parròquia Sant Lluís Beltrán, amb el següent itinerari: Parròquia de l'Asunción de La nostra Senyora, carrer de l'Església, plaça Major, carrer Sant Cristòfor, plaça Bisbe Benlloch, carrer Ramón y Cajal, Parròquia de Sant Lluís Bertrán. A l'arribada de la Verge a la Parròquia de Sant Lluís Bertrán, es dispararà un castell de focs artificials.

Dimarts, 14 de maig

Com a colofó a la celebració de les festes en honor a la nostra patrona la Verge dels Desemparats, des d'aproximadament les 10 del matí, i fins a poc abans d'iniciar la Missa de la vesprada, s'ha programat un “Besamans” a la nostra nova Imatge de la Verge dels Desemparats en la Parròquia de Sant Lluís Bertrán.

19:30h. Missa en sufragi dels confrares difunts.

Destacats