Així seran les futures instal·lacions esportives de Torrent: piscina, pavelló polivalent i pistes a l'aire lliure

La Ciutat de l’Esport experimentarà una significativa ampliació per a augmentar la seua capacitat esportiva en una parcel·la de 14.000 m² situada al costat de la plaça de la Concòrdia

Guardar

Ciutat de l'Esport de Torrent
Ciutat de l'Esport de Torrent

L'oferta esportiva de Torrent creixerà en els pròxims anys a través de la construcció de noves instal·lacions en el Parc Central. Així ho ha anunciat aquesta setmana tant l'Ajuntament com la Diputació de València, en un "ambiciós" projecte d'ampliació que inclou la creació d'una piscina de grans dimensions, un pavelló multiús parcialment cobert i pistes a l'aire lliure per a una imatge completament renovada de la Ciutat de l'Esport.

L'actuació es durà a terme en una parcel·la de més de 14.000 metres quadrats annexa a l'actual complex esportiu del municipi valencià, al costat de la plaça de la Concòrdia. El president de la Diputació de València, Vicente Mompó, ha mostrat la seua disposició per a posar-se a treballar "com més prompte millor" en aquesta ampliació que requerix el treball conjunt d'Ajuntament, Diputació i Generalitat. "Les tres administracions estem alineades pel bé de la ciutadania i Torrent serà un gran exemple", ha assenyalat.

Mompó y Folgado presentan el proyecto de ampliación de la Ciutat de l'Esport de Torrent
Mompó i Folgado presenten el projecte d'ampliació de la Ciutat de l'Esport de Torrent

En esta línia, l'alcaldessa de Torrent i diputada provincial, Amparo Folgado, ha subratllat el paper de la Diputació per a acostar-se als municipis i escoltar les demandes dels veïns i ha destacat que la creació d'aquesta nova zona esportiva "és un compromís electoral d'este govern municipal amb tots els ciutadans i ho durem a terme". Encara no s'ha avançat cap data, però ambdues institucions coincidixen en la voluntat d'accelerar els tràmits perquè es convertisca en una realitat a mig termini.

Complex multidisciplinari

El projecte d'ampliació de la Ciutat de l'Esport de Torrent contempla la creació d'una gran piscina descoberta amb doble funcionalitat. Així, la instal·lació aquàtica, que també inclou vestuaris i dutxes, estarà disponible per al bany lúdic al mateix temps que comptarà amb un xicotet espai dividit en diferents carrers amb corxeres flotants.

D'aquesta forma, el consistori sosté que la nova infraestructura permetrà descongestionar la fins ara única piscina municipal de Parc Vedat, ampliant l'oferta de bany en els mesos d'estiu dins del mateix nucli urbà de Torrent.

Imagen figurada del proyecto de ampliación de la zona deportiva de Torrent
Imatge figurada del projecte d'ampliació de la zona esportiva de Torrent

A més, la nova zona esportiva ampliarà la capacitat dels veïns i veïnes per a practicar diferents esports col·lectius a l'aire lliure. En aquest sentit, el document tècnic recull la creació de dues pistes de pàdel, una pista de bàsquet i una altra de voleibol, així com dues pistes multi usos per a futbol sala o handbol que se sumaran a la construcció d'un gran pavelló polivalent en la zona central del complex.

Destacats