La Policia Nacional de Torrent impartirà una nova xarrada sobre ciberseguretat i ciberdelinqüència

Guardar

Policia Nacional
Policia Nacional

Després de l'èxit de la primera sessió informativa sobre ciberseguretat i ciberdelinqüència celebrada el mes de febrer passat, l'Ajuntament de Torrent, en col·laboració amb la Policia Nacional, ha organitzat una segona xarrada per a continuar sensibilitzant a la població sobre els riscos i les maneres de protegir-se en l'entorn digital. Tindrà lloc el pròxim 4 de juny, en l'Espai Sant Gregori de 19 a 21.30 hores, amb accés gratuït.

En esta ocasió, la xarrada se centrarà a aprofundir en els delictes que majoritàriament es cometen a Torrent i que tenen com a objectiu les persones més vulnerables. S'abordaran temes com a noves tècniques de suplantació d'identitat (phishing, smishing, spoofing), ransomware: com funciona i com protegir-se, estafes en pàgines i apps de joc i apostes, estafa dels fills o familiars en WhatsApp, anomenades de telèfon falses de bancs, companyies, etc.

Així mateix, s'aprofundirà també en les compres per internet: pàgines segures i gangues, pagaments mitjançant Bizum, venda o compra d'objectes en webs de segona mà, així com pèrdua de documentació personal i usurpació d'identitat o correus electrònics fraudulents.

L'objectiu d'esta segona xarrada és enfortir la seguretat de la ciutat i previndre situacions de risc. Es busca dotar als assistents de ferramentes per a protegir-se i evitar ser víctimes de ciberatacs, així com resoldre els dubtes que puguen sorgir.

Una iniciativa impulsada des de la Regidoria de Protecció Civil, que dirigix Ana Penella, i que continua treballant en esta mateixa direcció, posant totes les ferramentes necessàries per a millorar la seguretat de la ciutadania.

Destacats