Compromís planteja millores a les obres de la Diputació en Picanya

Guardar

Obres a Picanya
Obres a Picanya

Des del Grup de Compromís a la Diputació de València s'ha traslladat un escrit a la Direcció de Carreteres amb set propostes de millora de les obres de reurbanització de la carretera CV-406 al seu pas per Picanya i que està duent a terme la corporació provincial al municipi de l'Horta Sud. L'informe redactat per la coalició valencianista tracta de respondre a les deficiències i errades de planificació que s'han anat observant des de l'inici de l'obra i que són, segons Compromís, lògiques i completament corregibles.

Des de Compromís Picanya s'ha elevat aquest informe a la Diputació després que l'Ajuntament indicara que la responsabilitat de les obres és de la Diputació i no de la corporació local. La portaveu valencianista i exdiputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, ha manifestat que "les obres a l'Avinguda Ricardo Capella i C/Senyera són un pas important en l'objectiu que la carretera que travessa Picanya passe a ser un carrer per a les persones i no tant per als cotxes". En eixa línia, des de Compromís Picanya, el seu portaveu municipal, Guillem Gil, afegeix que "la finalitat d'aquestes propostes és adaptar un projecte aprovat a la Diputació a la realitat del nostre poble i el seu veïnat". Gil explica que les propostes tracten, per exemple, d'atendre la perspectiva de les persones majors quan fan cua a un caixer o un comerç del C/Senyera i en tot el carrer no tenen un banc on seure.

La resta de l'informe presentat per Compromís a la Diputació aborda qüestions com la no idoneïtat mediambiental de construir un carril bici per mig d'una zona verda a l'Avinguda Generalitat; la demanda sobre la posada en valor de l'empedrat històric del poble en contra de la seua pavimentació; el pas enrere que suposa el foment del vehicle privat amb parades "kisses and ride" davant dels centres educatius; la necessitat d'ampliar el nombre de bancs al C/Senyera i d'eliminar les barreres arquitectòniques que encara continuen presents a l'Avinguda Ricardo Capella.

Destacats