Paiporta, present en la inauguració de l'oficina de la Mancomunitat de l'Horta Sud a Brussel·les

El nou servei de l'entitat comarcal té l'objectiu de captar fons europeus per a desenvolupar polítiques de sostenibilitat mediambiental, promoció del turisme i la cultura

Guardar

IMG 84352 (1)
IMG 84352 (1)

La localitat de Paiporta ha estat present en la inauguració de la nova seu de la Mancomunitat de l'Horta Sud a Brussel·les. El primer tinent d'Alcaldia i regidor d'Hisenda i Administració General, Pep Val, ha sigut el representant de l'Ajuntament paiportí en els actes celebrats els últims dies a la capital continental.

Val ha format part de la delegació de 30 alcaldesses i alcaldes, regidores, regidors i personal tècnic present en l'estrena de l'oficina, que té l'objectiu de captar fons europeus per a projectes comarcals que promoguen la mobilitat sostenible, la reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle i d'apostar pel potencial turístic, cultural i patrimonial de l'Horta Sud.

«A Paiporta ja fa set anys que hem apostat amb claredat per una mobilitat més sostenible, per la promoció dels desplaçaments a peu o amb mitjans no contaminants, pel transport públic i per les fonts d'energia renovables, i és una gran notícia que la Mancomunitat avance en la captació de fons europeus que són, en realitat, grans oportunitats de continuar fent avanços en la bona direcció», ha explicat el primer tinent d'Alcaldia, Pep Val.

La seu de la Mancomunitat de l'Horta Sud es va inaugurar amb la celebració de l'exposició 'Compartint valors europeus', a l'Institut Cervantes, en què cada municipi de la comarca va exposar les seues potencialitats en veu dels seus i les seues representants.

En el cas de Paiporta, es van traslladar a Brussel·les alguns d'exemplars del llibre fotogràfic sobre el patrimoni de Paiporta, de Vicent Pascual, amb una donació a la biblioteca de la seu de l'Institut Cervantes, a més de la projecció d'un vídeo amb les potencialitats del municipi i l'exposició oral del tinent d'Alcaldia, Pep Val.

Paiporta ja ha aconseguit fons europeus per a diferents projectes relacionats amb la construcció de carrils bici i la promoció de la mobilitat sostenible, els últims, per a la  conversió a vies per a vianants de diferents carrers del poble, i també per a la nova via ciclista que enllaça la localitat amb l'anell verd metropolità de València, i que discorre per les avingudes de la Independència i Francesc Ciscar, a més de la carretera de València.

«Esperem que, amb aquesta nova ferramenta al servei dels 20 pobles de l'Horta Sud, puguen ser molts més els projectes que compten amb fons europeus, tant a Paiporta com a la resta de la comarca», ha conclòs Val.

Destacats