L'esperpèntic nou carril bici de Paiporta

Els treballs de correcció i remodelació del carril bici han començat en la jornada de hui després d'haver-se fet viral en les xarxes socials

Guardar

Carril bici Paiporta
Carril bici Paiporta

La localitat de Paiporta (Horta Sud) ha quedat estupefacta després que el nou carril bici transite per damunt d'un pas de zebra, de la vorera, de zones d'estacionament de vehicles i a pocs metres dels portals dels habitatges en alguns trams del seu recorregut. La polèmica ha acabat d'esclatar en el moment en el qual les xarxes socials s'han fet eco de la notícia i les crítiques al consistori municipal s'han multiplicat.

“Nyap i inseguretat”

La reacció política no ha s'ha fet esperar i ha arribat des dels partits de l'oposició municipal. El Partit Popular i Ciudadanos ha titllat de “nyap” i de l'existència de “trams insegurs” el traçat del nou ciclista. Així mateix, el reguitzell de critiques ha seguit amb consignes com “una indignació per a la ciutadania” ja que, suposadament, agreugen el problema de les poques places d'aparcament de vehicles que ja existia a Paiporta, han apuntat des del PP.

Nou carril bici de Paiporta en el tram en el qual passa sobre un pas de zebra. Font: @Noemph (Twitter)
Nou carril bici de Paiporta en el tram en el qual passa sobre un pas de zebra. Font: @Noemph (Twitter)

Ciudadanos ha focalitzat les crítiques en què s'eliminen zones de càrrega i descàrrega en les zones compreses des de l'eixida d'emergències de la caserna de la Guàrdia Civil i el polígon industrial de La Pascualeta. O la condemna conjunta entre populars i taronges que la circulació de bicicletes pel mateix genera inseguretat al vianant i al trànsit.

“Seguretat, sostenibilitat i utilitat”

El govern local de PSPV i Compromís, després de l'al·luvió de crítiques rebudes, ha eixit al pas llançant pilotes fora amb l'argument que “el disseny i l'execució dels carrils bici el duen a terme els tècnics municipals o les seues empreses”. Des de l'ajuntament defensen que els carrils bici són “segurs, sostenibles i útils”, raó per la qual han quadruplicat la xarxa de carrils bici durant els seus 7 anys en el poder. A més, la corporació municipal considera “fals” que s'haja posat en risc la seguretat de vianants i de ciclistes o que s'estiguen entorpint les labors de la Benemèrita per a rematar dient que l'obra no està acabada.

Destacats