Mislata aprova una obra d'emergència per a acabar la reforma del col·legi El Cid

Guardar

La Junta de Govern Local de Mislata
La Junta de Govern Local de Mislata

La Junta de Govern Local ha aprovat, per primera vegada en 40 anys, una adjudicació d'obra com a contracte d'emergència per a acabar el pati i l'accés al CEIP El Cid, després que l'anterior empresa adjudicatària deixara abandonades les obres de manera unilateral i el Consell Jurídic Consultiu donara la raó a l'ajuntament, amb les sancions pertinents per a l'empresa.

Segons ha explicat l'alcalde, Carlos F. Bielsa, "hem decidit declarar, per primera vegada en la història de l'ajuntament, una obra com a contracte d'emergència atesa la necessitat i immediatesa de la reforma per a fer accessible el pati del col·legi i permetre en unes setmanes l'inici del curs amb la tranquil·litat més gran per als escolars i les seues famílies".

El col·legi públic El Cid veurà culminades a final de setembre les obres més apressants al seu pati exterior i accessos, per a permetre l'inici del curs en les condicions idònies de seguretat i accessibilitat. El contracte d'emergència resol així un procés de contractació ardu, que ha patit obstacles després de l'abandó unilateral de les obres per part de l'anterior empresa. L'Ajuntament de Mislata ha retingut la fiança i imposarà sancions exemplars a l'empresa que va abandonar les obres.

Els problemes derivats d'aquest abandó s'han solucionat hui a través de l'aprovació en la Junta de Govern d'una adjudicació directa a una altra constructora que haurà d'escometre la finalització d'aquelles obres que van quedar a mig fer.

Amb l'aprovació d'aquest contracte d'emergència, el consistori aconseguirà executar en els pròxims mesos les obres més apressants i urgents per a fer accessible el pati del col·legi, modernitzant-lo i convertint-lo en un pati coeducador, segons constava en el projecte inicial. Quedaran pendents de contractació, no obstant això, aquelles actuacions que no s'havien iniciat, i que no suposaven una qüestió per al reinici del curs acadèmic.

Per a la regidora d'Educació, Ana María Julián, "hem de recordar que les millores en centres educatius no són competència municipal, però hem estat treballant intensament des del mateix dia que l'empresa adjudicatària de l'obra va informar de l'abandó de la mateixa i, gràcies a l'aprovació del contracte d'emergència, hui es resol definitivament aquesta situació".

Destacats