Compromís vol un ús social per al solar del Paquillo de Mislata situat al costat de Xirivella

El descampat, en terme de Mislata però situat vora Xirivella, podria acollir les dotacions i zones verdes que falten en els barris adjacents

Guardar

Visita al solar Paquillo de Mislata
Visita al solar Paquillo de Mislata

Compromís per Xirivella presenta dijous vinent una moció en què insta l’Ajuntament de Xirivella a treballar conjuntament amb l’Ajuntament de Mislata i la Conselleria de Política Territorial per a aconseguir que el solar del Paquillo, de més de 100.000 metres quadrats, tinga un ús social. 

Aquest solar va ser escenari d’una violació grupal a començament d’any que va causar indignació tant a Xirivella com a Mislata i que ha obligat l’Ajuntament de Mislata a enderrocar les barraques que s’hi havien instal·lat en els últims anys i que havien convertit l’espai en un lloc degradat i insegur per al veïnat dels dos municipis.

“El que volem és que els dos ajuntaments i la Conselleria treballen conjuntament per a convertir un problema en una solució”, explica Ricard Barberà, portaveu de Compromís per Xirivella. “El concepte está clar –continua Barberà–: tenim un barri infradotat, sense zones verdes, i al costat un solar immens que podria acollir moltes de les dotacions que li fan falta al barri. L’única forma de donar-li solució és començar a treballar.”

I és que, efectivament, el barri de Samarra – la Pau, en terme de Xirivella, però amb una part a Mislata, té mancances greus. “Hem parlat amb els nostres companys de Compromís per Mislata, hem visitat conjuntament diverses vegades la zona, ens hem reunit amb l’associació veïnal i amb altres veïns i veïnes del barri, amb arquitectes, amb comerciants, amb associacions… i tots ho veuen clar: el barri necessita zones verdes àmplies, un pàrquing digne, alguna canxa esportiva, una zona canina… i l’única opció és el solar del Paquillo, no hi ha un altre espai.”

Per la seua banda, Compromís per Mislata està treballant en el mateix sentit. La primera qüestió és saber quines són les intencions del govern de Bielsa per a este solar que urbanísticament sembla que està qualificat com d’ús terciari i comercial i que majoritàriament és de propietat privada. L’any 2005 Mislata va modificar el PAI del Paquillo anterior, de 2002, per a poder acollir el centre comercial d’Ikea, però el Ministeri de Foment no va vore clar el tema dels accessos i va tombar el projecte. 

Des d’eixe any no hi ha hagut cap  notícia d’un nou projecte, de manera que el solar va anar degradant-se. “Ara que l’Ajuntament de Mislata s’ha decidit a intervindre, el solar està més o menys net, però si no s’hi fa res tornarà a degradar-se”, explica Barberà. “No ens agradaria enterar-nos per la premsa que hi ha un nou projecte per al solar i que eixe projecte torna a estar al marge de les necessitats del barri i de la participació ciutadana. Sabem que no és fàcil, però el solar del Paquillo hauria de servir, sobretot, per a millorar el barri i Xirivella no pot quedar al marge del debat”, conclou.

Arxivat a:

Destacats