La Mancomunitat de l'Horta Sud registra quasi 10.000 sol·licituds del bo gratuït per a l'ADN Caní

La campanya per a la creació del cens comarcal d'ADN caní s'amplia fins al 31 de gener per a sol·licitar el bo i fins al 28 de febrer per a realitzar la prova genètica

Guardar

Realització de la prova d'ADN a un gos
Realització de la prova d'ADN a un gos

Al voltant de 10.000 propietaris de gossos de la comarca de l'Horta Sud han sol·licitat ja el bo gratuït que ha posat a la seua disposició la Mancomunitat de l'Horta Sud per a la creació del cens comarcal d'ADN caní. La campanya va arrancar el passat 24 de novembre i s'amplia fins al 31 de gener per a sol·licitar el bo i fins al 28 de febrer per a realitzar la prova genètica.

Els propietaris dels cans de la comarca poden seguir sol·licitant el seu bo gratuït a través de la pàgina web mancomunidadhortasud.adncanino.es. Una vegada validada la seua sol·licitud per cadascun dels ajuntaments de la comarca que són els encarregats de comprovar que el propietari està empadronat en la localitat, el sol·licitant rep en el seu telèfon mòbil el bo. Amb aqueix bo ja pot acudir a qualsevol de les més de 60 clíniques veterinàries de la comarca a realitzar-li la prova a la seua mascota.

El termini per a sol·licitar el bo gratuït finalitzarà el pròxim 31 de gener. A partir d'aqueixa data els propietaris dels gossos hauran d'abonar el cost de la mateixa, fixada en 36,30 euros. Per a realitzar les proves en les clíniques, el termini finalitzarà el 28 de febrer de 2023.

L'objectiu de la Mancomunitat amb aquesta iniciativa és la de crear un cens caní per a la comarca que puga afavorir la protecció dels animals así com la detecció dels propietaris incívicos que abandonen els excrements de les seues mascotes en la via pública.

Per a això, des de l'entitat comarcal es treballa en una ordenança tipus que serà posada a la disposició dels ajuntaments perquè siga aprovada pels seus respectius plens. La intenció final és que el servei de recaptació de multes de la Mancomunitat s'encarregue de gestionar les possibles sancions que impliquen les conductes incívicas amb els excrements canins. A més, està previst que es penalitze també la no inscripció en el cens caní comarcal amb el que la realització de les proves per al registre serà obligatòria.

"Com sempre hem dit la Mancomunitat està per a assistir als ajuntaments. En aquest cas tots els que no tenien un cens d'ADN local ens van transmetre la necessitat d'engegar-ho. També els que ja ho tenien instaurat pel fet de poder controlar als gossos que passegen per la seua localitat sense estar censats per residir els seus propietaris en altres municipis", ha explicat José Cabanes, president de la Mancomunitat de l'Horta Sud.

 

Destacats