La Mancomunitat de l'Horta Sud participarà en un projecte europeu que debatrà el futur d'Europa

"Have your say in EU" és el primer projecte gestionat per la Comissió Europea dins del marc financer plurianual 2021-2027 en el qual participa la Mancomunitat

Guardar

Reunió de la Comissió d'Assumptes Europeus de la Mancomunitat
Reunió de la Comissió d'Assumptes Europeus de la Mancomunitat

La Mancomunitat de l'Horta Sud participarà en el projecte europeu "Have your say in EU" que tindrà com a objectiu debatre sobre el futur de la Unió Europea involucrant als ciutadans en el procés de presa de decisions. És el primer projecte gestionat per la Comissió Europea dins del Marc Financer Plurianual 2021-2027 en el qual treballarà la Mancomunitat a través de la seua àrea de projectes europeus.

El projecte, recentment aprovat, s'emmarca dins del programa CERV gestionat per la Comissió Europea i que se centra en temes relacionats amb la ciutadania, la igualtat i drets i valors en la Unió Europea.

En "Have your say in EU", el paper de la Mancomunitat de l'Horta Sud serà desenvolupar tasques entorn de la participació cívica, la cooperació publicoprivada i la transparència. Això es realitzarà a través de seminaris, conferències i intervencions que permetran compartir bones pràctiques en aquests àmbits amb la resta de socis.

La coordinació del projecte la durà a terme una associació de Polònia. La resta de líders són de Bulgària, Croàcia i Alemanya. En total seran cinc socis els que conformaran el consorci per a l'execució del projecte que tindrà una durada de 15 mesos i que s'iniciarà a partir del pròxim mes de novembre.

"En un moment d'incertesa tan important com el que vivim, la reflexió sobre la Unió Europea que volem en un futur es converteix en un debat transcendental. Que la comarca de l'Horta Sud puga participar en la construcció de la futura Europa és per a sentir-se orgullosos", comenta Bartolomé Nofuentes, president de la comissió d'Assumptes Europeus de la Mancomunitat de l'Horta Sud.

Destacats