La Mancomunitat de l'Horta Sud organitza a Brussel·les l'exposició "Compartint valors europeus" amb motiu de la Setmana de les Ciutats i Regions

Guardar

Inauguració Exposició Institut Cervantes
Inauguració Exposició Institut Cervantes

La Mancomunitat de l'Horta Sud ha organitzat l'exposició "Compartint valors. Història i cultura de l'Horta Sud" amb motiu de la Setmana Europea de les Regions i Ciutats que s'està celebrant a Brussel·les. Els vint municipis de la comarca han exposat les seues singularitats en l'Institut Cervantes de Brussel·les en una exposició que ha donat l'oportunitat d'internacionalitzar la història i cultura de cadascun d'ells.

Als representants dels municipis de la comarca, encapçalats pel president de la Mancomunitat José Francisco Cabanes, els han acompanyat al llarg del matí el secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes Joan Calabuig, l'administradora de l'Institut Cervantes a Brussel·les Soledad García, el vicepresident de la Diputació de València Carlos Fernández Bielsa i el president de Les Corts Valencianes Enric Morera.

Els municipis de la comarca han tingut l'oportunitat durant el matí d'exposar oralment les propostes gastronòmiques, culturals o patrimonials més interessants. Les exposicions, que en molts casos anaven acompanyades de material audiovisual, han reforçat l'exposició física que ha exposat tradicions com la Passejà de Sant Onofre de Quart de Poblet, l'allipebre de Catarroja, els moros i cristians de Sedaví, el porrot de Silla, l'Albufera, la Setmana Santa de Benetússer, el castell d'Alaquàs, la ceràmica de Manises o l'embotit de Xirivella.

En l'exposició s'ha pogut gaudir d'un recorregut pels aspectes més significatius de la cultura dels vint pobles que formen l'Horta Sud així com sobre la seua gastronomia, tradicions, festes o reclams turístics. El principal objectiu de la mostra és el d'"internacionalitzar les marques turístiques dels municipis", com afirma el president de la Comissió Europa, Bartolomé Nofuentes. "És una gran oportunitat de traspassar fronteres i mostrar a Europa la gran riquesa que té la nostra Mancomunitat", ha declarat el també assessor especial de fons europeus de la Generalitat.

"Estem molt orgullosos de mostrar totes les nostres fortaleses a Europa", ha afirmat el president de la Mancomunitat de l'Horta Sud, Jose Cabanes. "Aquest viatge és un llançament al fet que altres ciutats i fins i tot països coneguen els punts forts de la nostra comarca", ha declarat el president.

Destacats