La Mancomunitat de l'Horta Sud inicia el procés per a homogeneïtzar les ordenances municipals de la comarca en matèria de tinença d'animals i de medi ambient

Guardar

Ple Mancomunitat de l’Horta Sud
Ple Mancomunitat de l’Horta Sud

La Mancomunitat de l'Horta Sud estandarditzarà el text articulat en matèria de tinença i protecció d'animals i de medi ambient per als municipis de la comarca. L'objectiu és que tots els municipis tinguen un mateix text legal perquè l'entitat comarcal puga assumir la competència de la instrucció i gestió d'aquesta mena de sancions.

El departament de gestió d'expedients sancionadors en matèria de trànsit de la Mancomunitat de l'Horta Sud treballa des de fa mesos en la posada en marxa d'aquest servei. Durant aquest temps s'han recopilat els textos d'aquestes normes municipals per a poder homogeneïtzar sancions i textos.

Una vegada creades les ordenances comunes per a totes localitats, aquestes hauran de ser aprovades pels plens municipals. La unificació de criteris de gestió suposa el primer pas perquè la Mancomunitat de l'Horta Sud assumisca les competències en la instrucció i gestió d'aquesta mena de sancions. Està previst que això ocórrega en les pròximes setmanes.

La Mancomunitat de l'Horta Sud tramita des de fa més d'una dècada les sancions de trànsit imposades per les policies locals de 18 dels 20 municipis de la comarca. "El funcionament del departament de tramitació de multes està funcionant molt bé i el nivell de satisfacció dels ajuntaments és alt. Per eixe motiu hem decidit fer un pas més i augmentar les competències de la Mancomunitat perquè els consistoris puguen descarregar competències en la nostra entitat", ha explicat José Francisco Cabanes, president de la Mancomunitat de l'Horta Sud.

Destacats