La Mancomunitat de l'Horta Sud i l'Associació Alia organitzen una jornada d'atenció a les víctimes de violència de gènere

La jornada "Professionals davant l'atenció social i psicològica de la violència de gènere en el marc de la nova llei de Serveis Socials" va congregar a més de 40 professionals de la comarca

Guardar

Jornada d'atenció a les víctimes de violència de gènere organitzada per la Mancomunitat Horta Sud i Associació Alia
Jornada d'atenció a les víctimes de violència de gènere organitzada per la Mancomunitat Horta Sud i Associació Alia

La Unitat d'Igualtat de la Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud juntament amb l'Associació Alia per la Igualtat d'Oportunitats entre Dones i Homes van organitzar una jornada professional sobre l'atenció a les víctimes de violència masclista en el marc de la nova llei de Serveis Socials. A la trobada, titulat "Professionals davant l'atenció social i psicològica de la violència de gènere en el marc de la nova llei de serveis socials", van acudir més de 40 professionals d'Igualtat i de Serveis Socials de la comarca.

L'esdeveniment, que el seu objectiu era que totes les persones assistents compartiren inquietuds, identificaren reptes i crearen aprenentatges per a acompanyar a les dones que han patit violència masclista, es va iniciar amb l'obertura per part del president de la Mancomunitat, José Francisco Cabanes, i la presidenta de la comissió d'Igualtat de la Mancomunitat, Maribel Albalat, que van destacar "la gran labor que realitzen tots i totes les professionals dels serveis socials i d'igualtat de la comarca". A més, tots dos van coincidir a remarcar "la importància d'aquest tipus de jornades per a compartir eines i así poder donar un millor seguiment i resposta a les necessitats de les dones víctimes de violència masclista".

En la benvinguda també van participar la regidora d'Igualtat i Formació de l'Ajuntament de Torrent, Marina Olivares, i la psicòloga de la Casa de la Dona de Torrent i la Casa Violeta de Manises, Pilar Domínguez. A continuació, Gabriela Moriana, directora de l'Institut Universitari d'Estudis dels Dons, va desenvolupar la conferència "Acompanyament a les dones que han patit violència des dels recursos socials: aproximació històrica i reptes actuals".

"Repensant l'acompanyament integral a les dones que han patit violència des dels serveis socials" va ser la taula redona amb la qual va concloure la primera part de la jornada. En ella van participar Doni Arocas, treballadora social en l'Ajuntament de València; Patricia Escortell, agent d'Igualtat de l'Ajuntament de Manises en la Casa Violeta; Mari Cruz Pla psicòloga especialista en intervenció psico-social amb dones i Isabel Núñez, psicòloga especialista en acompanyament psicològic amb dones víctimes de violència de gènere.

Després de la taula redona, es van formar taules de treball en les quals van participar les tècniques municipals presents en la jornada amb l'objectiu de compartir claus d'acompanyament a dones des dels seus aprenentatges i les seues experiències professionals. Les conclusions a les quals es van arribar en les diferents taules es veuran plasmades en el projecte "Sé que no hi hauria de, però em sent culpable: abordatge integral de la culpa en la violència de gènere", finançat per la Delegació de Govern contra la Violència de Gènere.

Destacats