Catarroja tindrà aquest diumenge un mercat de venda directa de fruites i verdures

S'instal·larà aquest diumenge 12 de març en l'avinguda Diputació des de les 10 hores fins les 14 hores

Guardar

Una rama de tomaques. Imatge: Unsplash
Una rama de tomaques. Imatge: Unsplash

La localitat de Catarroja viurà aquest pròxim diumenge 12 de març una jornada reivindicativa per a promoure els preus justos dels productes hortícoles. Així, s'instal·larà en l'avinguda Diputació un mercat en el qual els agricultors podran vendre les fruites, verdures i hortalisses dels seus camps directament a la ciutadania.

El mercat s'instal·larà aquest pròxim diumenge a partir de les 10 hores i finalitzarà a les 14 hores. D'aquesta manera, i a causa que s'eliminen els intermediaris entre els propietaris dels terrenys agrícoles i els consumidors, els productes d'aquest mercat de venda directa tindran uns preus més assequibles i justos per als qui els venen.

Precisament, aquest és el principal objectiu d'aquest mercat: evitar els intermediaris perquè els qui conreen els productes puguen vendre'ls directament als qui els vagen a consumir fixant un preu sobre la base dels costos de la seua activitat.

"En els temps que corren d'emergència climàtica, cal aproximar la producció al lloc de consum, evitem emissions, contaminació i es creen xarxes de distribució pròximes propiciant els preus justos per a tots i totes, a més posen en valor el camp com a professió on guanyar-se la vida de forma digna i arrelada en la terra pròpia", ha explicat Elisa Gimeno, regidora d'Agricultura de l'Ajuntament de Catarroja.

Aquest mercat ha sigut organitzat i promogut per organitzacions socials i agràries com Per l'Horta, CERAI, La Va unir, AVA-ASAJA, UPA i CCPV-COAG en col·laboració amb el consistori de Catarroja. A més, aquest mercat de venda directa es complementarà amb una xarrada informativa a les 12 hores al costat del Mercat Municipal entorn a la sobirania alimentària. En aquesta trobada, intervindran representants de diferents entitats en defensa de l'horta com Conxa Medina, Maite Fornès, Mar Soler o David Chiralt.

Destacats