Catarroja presenta la seua programació per a la jornada reivindicativa del 25N

Per segon any, la reconeguda artista Ada Diez ha sigut l'encarregada de reflectir en el cartell del 25N a Catarroja tot un seguit de sentiments sota el nom de 'Fartes'

Guardar

Acte del 25N a Catarroja
Acte del 25N a Catarroja

L'Ajuntament de Catarroja ha posat en marxa la campanya pel 25N, 'Fartes', amb la presentació d'una programació de gran nivell encapçalada per un cartell únic creat per la reconeguda artista gràfica Ada Diez. Una vegada més la programació és completa amb una àmplia oferta de tallers i conferències, així com amb la participació de les diferents organitzacions feministes del municipi.

"A través de 'Fartes' volem mostrar el reflex de com ens sentim els dones. Fa ja temps que ens hem adonat que no importa edat, creences, raça o sexualitat, la violència de gènere és una cosa que afecta transversalment a totes en la seua més àmplia diversitat. L'única manera de posar-li fre és alçar la veu i servir d'escut que es reforça en comunitat amb sororitat. En els diferents actes que organitzarem durant aquests dies volem llançar aquest missatge", explica Lorena Silvent, vicealcaldessa de Catarroja.

Abans del 25N dones de la regidoria s'han programat tota una sèrie de tallers i formació, però serà aquest 25 de novembre quan tinga lloc l'acte més significatiu. Una vegada més s'ha optat per oferir dos torns per a la lectura del manifest del Dia Internacional de l'eliminació de la violència contra les dones. D'una banda, al matí a les 12 hores a la porta d'Ajuntament i a la vesprada, en el mateix lloc a les 17 hores, en aquest cas amb la interpretació del grup teatral, Empoderament a Escena.

Un altre dels plats forts de la programació serà l'Escola Municipal de Feminisme que tindrà lloc l'1 de desembre a les 18 hores en el TAC Catarroja i que en aquest cas comptarà amb la ponència 'Discapacitat i Feina' oferida per la Xarxa de Dons amb Discapacitat.

Tallers i formació

Els primers tallers que completaren la programació començaran el divendres 18 de novembre. En primer lloc, amb un taller dedicat a ajudar a les dones en la a prop d'ocupació i d'oportunitats per a emprendre, de 10 a 12 hores a l'Escola de Persones Adultes amb inscripció prèvia en [email protected]. El 21 de novembre tindrà lloc en el mateix espai l'activitat 'Ganxet contra la violència de gènere' a les 10:30 hores.

El 22 de novembre la regidoria d'Impuls Econòmic ha programat a les 18 hores en el TAC una taula redona d'Inclusió Laboral, amb la participació de Toni Zamorano, president de la ONGD Formació el Senegal, Diego Soliveres, founder de l'empresa Timpers i Mayka, dona amb diversitat intel·lectual. L'endemà, la UPCCA organitza el taller sobre psicofàrmacs i mètodes per a relaxar-se: Trenca l'estigma: El consum de drogues en dons', que es realitzarà en les instal·lacions de Benestar Social en l'avinguda Jaume I, amb inscripció prèvia en [email protected].

Després de la commemoració de 25 de novembre, el dia 26 es portarà a cap un Taller d'Autodefensa destinat a dons d'entre 16 i 30 anys en el pavelló municipal, amb inscripció en la web municipal. El 27 de novembre partirà la III Marxa dels pobles contra la Violència Masclista que eixirà dones de l'Ajuntament de Catarroja.

Finalment, el teatre serà el que tancarà la programació, el 2 de desembre a les 17:30 hores en el TAC Catarroja amb la representació, 'Teatre de Caixó: Com quedem?'. Es tracta d'una obra de teatre dirigida a un publique adolescent que posa el focus en com es constitueixen les relacions sexe-afectives en l'adolescència.

Destacats