L'Ajuntament de Catarroja obri la Porta de l’Albufera a Brussel·les

El principal objectiu d'aquest projecte és la regeneració de l'Albufera

Guardar

L'Albufera de València
L'Albufera de València

L'Ajuntament de Catarroja ha obert hui la porta de l'Albufera a Brussel·les en presentar el projecte Port Catarroja, emmarcat en la Setmana Europea de les Regions i Ciutats. El projecte pretén ser primer en turisme regeneratiu per a potenciar el desenvolupament sostenible de les comunitats locals, obert a la ciutadania, inclusiu, accessible i regeneratiu dels espais naturals i les aigües.

En aquest sentit, i tal com ha destacat l'alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, “el seu principal objectiu és la regeneració d'un espai natural que permeta la convivència i recuperació d'espècies naturals, professions agrícoles tradicionals, residents i visitants”.

Així, amb la finalitat de crear un espai pioner en regeneració del territori, el projecte Port de Catarroja integra la participació del Parc Natural de l'Albufera, la Comunitat de Pescadors, la Cooperativa Agrícola de Catarroja, de comerç i restauració locals, així com la participació de l'ajuntament de Catarroja i de les persones residents en el municipi.

Presentació del projecte Port Catarroja
Presentació del projecte Port Catarroja

Projecte alineat amb els ODS

Port de Catarroja es regeix per diversos plans actualment en desenvolupament com són el Pla Estratègic Catarroja 2030, el Pla Especial del Port i la Creació del Club de Producte Port de Catarroja. A més, tal com ha afirmat la vicealcaldessa de Catarroja, Lorena Silvent, “es tracta d'un projecte alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides i necessari per a residents, visitants i per al futur del medi ambient i del nostre territori”.

L'aigua neta i sanejament (ODS 6), el treball decent i creixement econòmic (ODS 8), les ciutats i comunitats sostenibles (ODS 11), la producció i consum responsables (ODS 12), l'acció pel clima (ODS 13), la vida submarina (ODS 14) i la vida d'ecosistemes terrestres (ODS 15), són els principals ODS que es troben alineats amb el projecte Port de Catarroja.

L'acte de presentació ha conclòs amb l'elaboració del tradicional allipebre de la zona amb el seu producte autòcton per part del representant de la comunitat de pescadors, com a reflex de la unió de tots els agents implicats en el projecte de turisme regeneratiu Port de Catarroja.

Destacats