Benetússer visibilitza el lideratge femení en la pràctica i la gestió esportiva

El Centre Cultural El Molí va acollir una jornada dirigida a clubs, AMPAS i amants de l'esport per a proporcionar eines que potencien la presència de les dones en l'esport

Guardar

Participants de l'encontre "Hay Partido" de Benetússer
Participants de l'encontre "Hay Partido" de Benetússer

El municipi valencià de Benetússer va acollir ahir la trobada 'Hi ha partit', una jornada sobre el lideratge esportiu en els equips femenins destinada a la promoció de recursos i experiències des d'una perspectiva de gènere. Per a això, es van donar cita en l'escenari del Centre Cultural El Molí tres dones amb destacats currículums professionals en l'àmbit de l'esport com són Carmen León París, responsable metge del club Real Canoe, Goizane Álvarez, directora general d'Esports de la Diputació Foral de Guipúscoa i coach esportiu, i l'exjugadora professional de bàsquet María Pina Tolosa. L'acte va comptar amb la presència de l'alcaldessa de la localitat, Eva Sanz Portero, que en el seu discurs de benvinguda va destacar que "en la lluita per la igualtat és vital disposar de models femenins esportius en els quals les noves generacions puguen reflectir-se, així com generar entre les més joves l'interés per gestionar i dirigir els clubs i la seua participació en els diferents estaments que els componen".

Sota aquesta premissa, durant la jornada es va valorar la importància de conéixer en profunditat la biologia femenina, el comportament hormonal o les lesions físiques més comunes entre les dones per a realitzar els entrenaments més adequats des d'un punt de vista mèdic. També, a partir de l'experiència en l'àmbit polític, es va posar l'accent en la importància de treballar sobre objectius clars basats en l'escolta activa de tots els agents tenint com a premissa els valors de la igualtat, el compromís i l'equitat amb cada projecte. Per part seua, amb el testimoniatge de María Pina que, amb 21 anys de trajectòria en el bàsquet professional, després de la seua retirada de la pista actualment presideix la fundació sense ànim de lucre «Basket Institution».

Aquesta jornada va sorgir com una iniciativa municipal, organitzada en col·laboració amb la consultoria en igualtat i diversitat Elig, i posada en marxa arran de l'aprovació del Pla d'Igualtat local, un projecte que va comptar amb la col·laboració de nombrosos clubs de Benetússer a partir de la qual es va establir un diagnòstic de la situació de l'esport en la localitat amb clares metes de cara al futur. Entre ells destacava la necessitat de regular la promoció de pràctica esportiva sense biaixos de gènere mitjançant la participació dels clubs en tots els àmbits relacionats amb la igualtat entre homes i dones. "Com a administració pública és la nostra obligació posar a la disposició de la ciutadania la formació i els continguts divulgatius necessaris que servisquen per a afavorir que les dones, les nostres xiquetes i joves, tinguen igualtat d'oportunitats en tots els àmbits", destaca la regidora d'Igualtat, Ana Martín Valero.

Arxivat a:

Destacats