La Mancomunitat de l'Horta Sud i l'Ajuntament d'Alfafar presenten en el Congrés dels Diputats més de 5.000 signatures sol·licitant el soterrament de les vies

Guardar

Lliurament signatures Mancomunitat Horta Sud al Congrés dels Diputats
Lliurament signatures Mancomunitat Horta Sud al Congrés dels Diputats

El president de la Mancomunitat de l'Horta Sud José Francisco Cabanes i l'alcalde d'Alfafar Juan Ramón Adsuara han presentat en el Congrés dels Diputats més de 5.000 signatures de veïns i veïnes de la comarca sol·licitant el soterrament de les vies del tren des de la ciutat de València fins a Silla.

La petició reclama que s'incloga a l'Horta Sud en el soterrament de la xarxa ferroviària de la capital per a poder eliminar el passe a nivell d'Alfafar, un dels més perillosos de tota Espanya. La reivindicació dels municipis afectats, Sedaví, Alfafar i Benetússer, ja és històrica però es va reprendre després de l'accident ocorregut en el citat punt negre el passat 29 de juny i que va costar la vida a un home després de ser atropellat per un tren mentre travessava les vies.

Per al president de la Mancomunitat de l'Horta Sud i alcalde de Sedaví, José Francisco Cabanes les vies del tren "divideixen ja massa temps municipis i famílies" a més de suposar un "important perill per a la vida dels nostres veïns". "És un moment crucial en la nostra reivindicació, l'arribada de fons europeus ha de servir per a acabar d'una vegada per sempre amb aquest problema i poder crear un gran corredor verd per on ara transcorren les vies que milloraria les connexions sostenibles entre municipis", ha explicat Cabanes.

Destacats