La "III Marxa Agermanades contra la Violència Masclista" de l'Horta Sud congrega a més de 300 persones a Alfafar

Els municipis d'Albal, Alfafar, Beniparrell, Catarroja, Llocnou de la Corona, Massanassa, Paiporta, Benetússer i Sedaví al costat de la Mancomunitat de l'Horta Sud van organitzar l'esdeveniment per a commemorar el 25N

Guardar

La batucada Aiyé Axe en la Plaça Poeta Miguel Hernández d'Alfafar en la "III Marxa Agermanades contra la Violència Masclista" de l'Horta Sud
La batucada Aiyé Axe en la Plaça Poeta Miguel Hernández d'Alfafar en la "III Marxa Agermanades contra la Violència Masclista" de l'Horta Sud

Més de 300 persones van participar ahir en la "III Marxa Agermanades contra la Violència Masclista" organitzada per la Unitat d'Igualtat de la Mancomunitat de l'Horta Sud juntament amb nou municipis de l'Horta Sud. Albal, Alfafar, Beniparrell, Benetússer, Catarroja, Llocnou de la Corona, Massanassa, Paiporta i Sedaví van formar part de l'esdeveniment en commemoració del 25N, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència Contra les Dones.

La caminada va tindre tres punts de partida i va confluir en la Plaça Poeta Miguel Hernández d'Alfafar on les persones participants van ser rebudes per la batucada Aiyé Axe. Després de l'arribada de tots els municipis, va pujar a l'escenari una representant de cada localitat per a llegir el manifest institucional contra la violència de gènere.

A continuació, va donar principi una representació visual en la qual es van llegir els noms de totes les víctimes que han perdut la vida en 2022 a mà de les seues parelles o exparelles mentre dones anaven alçant-se i deixant cadires buides fins que totes van quedar desertes. A més, després del nom de cadascuna d'elles, es llegia una frase significativa que es penjava en un arbre que va recollir totes elles.

L'esdeveniment va finalitzar amb l'actuació del grup Pool Jazz i amb el sorteig entre totes les persones assistents d'un quadre que va ser pintat en directe durant l'acte. "Recordar cada any a les dones assassinades és molt dolorós. Des de les institucions no pararem fins a erradicar la violència masclista", va reconéixer la presidenta de la comissió d'Igualtat de la Mancomunitat Maribel Albalat.

En la marxa van participar els alcaldes i alcaldesses de Paiporta Maribel Albalat, de Benetússer Eva Sanz, d'Alfafar Juan Ramón Adsuara, de Llocnou de la COrona Paqui Llopis, la vicealcaldessa de Catarroja Lorena Silvent i l'alcalde de Sedaví i president de la Mancomunitat de l'Horta Sud José Cabanes.

Taula redona sobre el sistema VioGén

Com a punt final de la campanya del 25N de la Mancomunitat de l'Horta Sud, dimecres que ve 30 de novembre a les 17:00 hores en la seu de la Mancomunitat (Carrer Cervantes, 19, Torrent) se celebrarà la taula redona: "15 anys de VioGén a la Comarca de l'Horta Sud".

En la jornada participarà personal expert en el sistema VioGén de les comandàncies de la Guàrdia Civil i Policia Nacional de la comarca i del jutjat de Violència de Gènere de Torrent. L'objectiu és analitzar la implantació d'aquest sistema de protecció de les víctimes a l'Horta Sud i poder solucionar dubtes sobre la seua aplicació.

Destacats