Alcàsser avança en la seua aposta per la sostenibilitat gràcies a l'impuls de la comunitat energètica

Guardar

Centre Cultural d'Alcàsser
Centre Cultural d'Alcàsser

Alcàsser tindrà pròximament una comunitat energètica, gràcies a l'impuls de l'Ajuntament de la localitat, que ha aconseguit una subvenció de l'IVACE de 32.000 euros per a una instal·lació de plaques fotovoltaiques al Centre Cultural, un projecte que tindrà un cost total de 47.900 euros.

Aquesta iniciativa contribuirà a disminuir la despesa en electricitat d'edificis municipals, millorarà l'eficiència energètica i reduirà la petjada de carboni per al municipi.

Encara que ha sigut impulsat des de l'Ajuntament, el projecte serà gestionat per una comunitat energètica, composta per veïns i veïnes interessades a apostar per l'ús d'energia neta i de quilòmetre zero en la localitat.

Per a explicar en què consisteix una comunitat energètica i activar la participació ciutadana l'equip de dinamitzadors/es de Sapiens Energia realitzarà tres jornades: 

    • Jornada de presentació: dijous, 15 de setembre, a les 19.30 hores, al Centre Social d'Alcàsser. En aquesta sessió s'explicarà què és una comunitat energètica, com funciona, per què l'autoconsum abarateix la factura de la llum... i es resoldran tots els dubtes de les persones assistents.

    • Jornada de creació: dijous, 29 de setembre, a les 19.00 hores, al Centre Social d'Alcàsser. Es parlarà de les característiques de les comunitats energètiques, alternatives per a la seua constitució, organització, diferents formes de participació...

    • Fòrum ciutadà: dijous, 20 d'octubre, a les 19.00 hores, al Centre Social d'Alcàsser. Aquesta última sessió resumirà les conclusions sobre la creació i disseny de la comunitat energètica, i es podran presentar les candidatures per a formar part de l'òrgan de representació de la comunitat energètica.

L'alcaldessa d'Alcàsser, Eva Zamora, ha destacat «aquesta iniciativa que convertirà els espais municipals en autosuficients energèticament, destinant els excedents energètics a beneficiar a les famílies del nostre municipi». Així, Zamora ha assenyalat que «aquestes accions segueixen la línia que ja va posar en marxa aquest Ajuntament a través del Pla Estratègic Municipal per a la consecució tant dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), com els paràmetres que marca l'Agenda 2030».

Amb aquesta iniciativa s'ha aconseguit abastir a altres edificis municipals i s'ha aconseguit donar també per al consum d'electricitat de veïns i veïnes. 

Sapiens Energía, empresa de referència en la creació de comunitats energètiques, acompanyarà i assessorarà al llarg de tot el procés tant a l'Ajuntament com a la ciutadania perquè el projecte siga una realitat en els pròxims mesos.
 

Destacats