Rafelbunyol posa en marxa "Mou-te pel canvi" per a celebrar la Setmana Europea de la Mobilitat Urbana Sostenible

Guardar

Façana principal de l'AJuntament de Rafelbunyol
Façana principal de l'AJuntament de Rafelbunyol

L'Ajuntament de Rafelbunyol, impulsat per la regidoria de Joventut, ha posat en marxa "Mou-te pel canvi" per a celebrar Setmana Europea de la Mobilitat Urbana Sostenible. Una iniciativa que promou el canvi de comportament a favor de la mobilitat activa, el transport públic i altres solucions de transport netes i intel·ligents.

Del 16 al 22 de setembre portarà a terme diferents activitats com a xarrades, marxes i tallers que tindran lloc per a fomentar la mobilitat sostenible.

"Des de Rafelbunyol considerem que la sensibilització sobre la mobilitat sostenible ha de fer-se de manera transversal entre totes les àrees municipals i des d'una edat primerenca", assegura Rosa Azor, regidora de Joventut i Educació.

Un dels actes més importants de "Mou-te pel canvi" serà la prova pilot d'uns dels grans objectius del projecte "Camins Escolars Segurs" que és la conversió en zona de vianants les entrades als Centres Educatius. Per això, el pròxim dimecres, 21 de setembre, tindrà lloc l'entrada en bici als CEIPS i l'IES de Rafelbunyol.

"Tallarem els accessos a vehicles amb motiu del dia sense cotxes, que es commemora el 22 de setembre, fomentat l'entrada a peu o mitjançant mitjans de transports sostenibles. Una primera presa de contacte del qual volem siga una realitat pròximament: la conversió en zona de vianants de les zones escolars. Un ambiciós projecte en el qual el nostre Consell Local de la Infància i l'Adolescència porta dos anys treballant", afirma Fran López, alcalde de Rafelbunyol.

La primera activitat d'aquesta Setmana de la Mobilitat Sostenible, es troba emmarcada dins d'un altre projecte, el "SAY" (Street Art Young), on els i les participants, 15 joves d'entre 12 i 25 anys, realitzaran l'esborrany d'un proper grafiti sota la temàtica de la sostenibilitat.

El dissabte, 17 de setembre a les 12 hores, tindrà lloc, a la Casa de la Cultura, una xarrada -col·loqui de Fèlix Torres sobre la seua expedició alpina en bicicleta des de Rafelbunyol al Montblanc.

Unes iniciatives que aniran acompanyades de tallers i activitats dirigides, informació i moltes sorpreses en la jornada central d'aquest projecte que es durà a terme el dimarts 20 de setembre als accessos de l'IES Rafelbunyol, on aprofitarem per a inaugurar les noves parades de bicicletes instal·lades a la zona.

Destacats