Massamagrell anuncia la programació per al Dia Internacional de l'eliminació de la violència contra les dones

El consistori ha programat una agenda completa d'activitats per a conscienciar a la població amb motiu del 25

Guardar

Reunió de l'Ajuntament de Massamagrell
Reunió de l'Ajuntament de Massamagrell

Amb motiu del Dia Internacional de l'eliminació de la violència contra les dones, que se celebrarà el 25 de novembre, l'Ajuntament de Massamagrell ha organitzat un conjunt d'activitats dirigides a l'educació i la conscienciació de la població del municipi.

Les activitats planificades per l'Ajuntament van començar el 10 de novembre i finalitzaran el divendres 25. La primera jornada va tindre lloc dijous passat amb l'obra de teatre i els tallers "Eros" que es van desenvolupar pensant en l'alumnat de l'IES Massamagrell.

Aquesta setmana, l'agenda continuarà el 17 de novembre a les 19:00 hores amb la inauguració de l'exposició de pintura "Soc incomptables colors", de l'autora Sara Gil. Aquest acte es realitzarà en el vestíbul del Centre Cultural Joan Fuster i Ortells.

El dia 22 de novembre a les 18:00 hores, tindrà lloc el Pòdcast "La Mala Ratxa" que tractarà sobre la violència contra els cossos de les dones. L'activitat es farà a la sala de conferències del Centre Cultural Joan Fuster i Ortells i l'entrada serà lliure fins a completar l'aforament.

Un dia després, el 23 de novembre, tindrà lloc una activitat de cinema amb la projecció de "Només una Vegada". Una pel·lícula dramàtica sobre la violència de gènere.

A més de les activitats ja assenyalades, es realitzarà el tradicional acte institucional, que tindrà lloc el divendres 25 a les 12 hores a l'Ajuntament de Massamagrell, sota el lema: "Massa violència per al cos". Des de l'Ajuntament esperen que la població se sume a aquest acte per a celebrar el 25N.

Finalment, posarà punt final a aquesta programació l'obra de teatre "Segarem Ortigues amb els Tacons". Aquesta obra tracta sobre una reflexió sobre la dona, el sexe, el feminisme, la prostitució i el masclisme. El preu és de 5 € i les entrades es poden adquirir en el Centre Cultural.

L'alcalde de la localitat, Paco Gómez, assenyala que "s'ha preparat un ampli calendari d'activitats perquè la població prenga consciència de la importància d'aquest dia". D'igual manera, el primer edil ha destacat que "Massamagrell és un poble obert i respectuós pel que estem segurs que multitud de població se sumarà a celebrar els actes amb motiu del 25N".

Per part seua, la regidora d'Igualtat, Araceli Munera, explica que "la campanya gira al voltant de la violència contra els cossos i, perquè la ciutadania entenga el sentit teòric de la campanya, de dilluns a divendres es publicaran en les xarxes socials diferents infografies explicant-ho".

Destacats