Foios s'ompli d'ambient festiu per a celebrar Sant Antoni Abat 2024

Guardar

Calderes de Sant Antoni de Foios
Calderes de Sant Antoni de Foios

Després de finalitzar les festes nadalenques, Foios continuarà omplint els seus carrers d'ambient per a celebrar la festivitat de Sant Antoni Abat. Com és tradició, aquest segon cap de setmana de gener els Quints 23/24 han preparat un ampli programa d'activitats que té la foguera, el repartiment de calderes o la benedicció dels animals com a actes protagonistes.

"Des de la regidoria de Festes col·laborem en l'organització d'aquesta festa tan arrelada als nostres orígens i convidem a tota la família a gaudir d'un cap de setmana carregat de música, tradició, cultura i gastronomia al costat dels quints", ha explicat Mari Carmen Cabo, regidora de Festes de Foios.

La festa de Sant Antoni Abat 2024 comença el divendres 12 de gener a les 17.00 hores amb la "replegà" de trastos vells per a la foguera. A les 22.30 hores serà la volta al poble des del Jadelu amb la xaranga Els barrejats fins al pàrquing del Sector Sud.

A les 23.00 hores serà la tradicional cremà de la foguera en el mateix pàrquing i a les 00.30 hores es posarà el fermall d'or de la jornada amb una festa en el Pub London.

Per al dissabte 13, a les 14.00 hores serà el repartiment de les calderes, realitzades per Tisarra en el pàrquing del Sector Sud. A les 20.15 hores es traslladarà la imatge de sant Antoni Abat des de l'Església fins a la casa del fester major. Finalment, a les 23.30 hores la música de l'Orquestra Montecarlo inundarà d'ambient el pàrquing del Sector Sud.

El diumenge 14 de gener a les 09.20 hores començarà la "replegà" dels festers al costat de Sant Antoni fins a l'Església, on a les 11.00 hores serà la missa, oficiada per Juan Antonio Lloret. En finalitzar, a les 12.00 hores, serà la benedicció d'animals en la plaça de l'Estació.

Caldrà esperar a les 19.00 hores per a la solemne processó en honor a sant Antoni Abat, amb el recorregut tradicional. La pólvora acomiadarà la festa amb el tret d'una gran mascletà nocturna a càrrec de Pirotècnia Zarzoso en el pàrquing del Sector Sud, quan finalitze la processó.

Destacats