• Home

  • La batalla de flors de València

La Batalla de Flors de València, el fermall d'or de la Gran Fira

Durant tot el mes de juliol, València està immersa en la celebració de la Gran Fira. Un mes replet d’activitats tan assenyalades com els Concerts de Vivers​​​​​​​, el Correfoc o la Nit a la Mar. No obstant això, si hi ha un acte que destaca, sens dubte, és la Batalla de Flors. L’últim diumenge del mes de juliol, milers de valencians es concentren en el Passeig de l’Albereda per a viure una autèntica batalla campal, però, això sí, una batalla pacífica i de les més divertides. Milions de clavells formen un mantell de color, que no deixa indiferent a ningú i que, a més, posa el fermall d’or a la programació de la Gran Fira de València.

QUIN ÉS L’ORIGEN DE LA BATALLA DE FLORS?

L’origen de la Batalla de Flors data del segle XIX, quan l’Ajuntament de València va decidir organitzar tant una fira anual, com una exposició de tot tipus de productes, durant un mes en el qual la ciutat de València es quedava sense ofertes lúdiques, i la majoria dels valencians marxaven de la ciutat. No obstant això, no va ser fins a 1891, 20 anys més tard de la inauguració de la Fira de Juliol, quan es va establir la famosa Batalla de Flors. Del seu naixement se sap que, gràcies al Baró de Corts i al president de Lo Rat Penat, Pascual Frígola, es va implantar aquesta singular i acolorida batalla, que ha perdurat al llarg dels anys.

EN QUÈ CONSISTEIX L’ACTE DE LA BATALLA DE FLORS DE VALÈNCIA?

Aquest acte, que culmina la Gran Fira de Juliol, es un homenatge a l’horta valenciana, que arranca amb el pas de la Cavalleria de Gala de la Policia Local de València, seguit d’un gran nombre de carrosses engalanades que deixen amb la boca oberta als espectadors.

Com cada any, es durà a terme una primera desfilada de carrosses perquè el jurat les valore. A continuació, tornaran a desfilar per a arreplegar els premis. No obstant això, serà després del tret de la carcassa quan començarà la vertadera batalla. Una pluja de clavells inundarà de color el Passeig de l’Albereda, mentre les falleres, amb l’única ajuda d’una raqueta, tractaran de defensar-se dels milers de flors que el públic les llança. Recorda que l’acte començarà a les 20.00 hores.

Batalla de las flores
 

 

COM ANAR A LA BATALLA DE FLORS?

La Batalla de Flors de València es pot gaudir de moltes maneres. I és que pots acostar-te l’últim diumenge de juliol fins al Passeig de l’Albereda de València per a gaudir com un espectador més de la desfilada de les espectaculars carrosses florals, o pots participar activament en aquesta gran batalla. Per això, tan sols hauràs de comprar la teua entrada, a través de la web www.batalladeflors.com. Pots triar entre comprar un seient en les tribunes per tan sols dos euros, o pots optar per comprar llotges per a sis persones a un preu de 30 euros, en els quals podràs llançar els clavells i viure més intensament aquesta experiència. Però, això sí, Les entrades volen!

El més llegit