Victoria defensa la corona

El campionat Individual de raspall femení professional CaixaBank - Trofeu President de la Generalitat comença este dijous

Guardar

Victoria de València acumula cinc títols - Fedpival
Victoria de València acumula cinc títols - Fedpival

Compte enrere en marxa. El campionat Individual CaixaBank de raspall femení professional - Trofeu President de la Generalitat Valenciana arriba de nou als trinquets amb l’edició número 14 i amb les millors jugadores del circuit. A partir del dijous dia 14 de setembre, seran 16 les jugadores que aspiraran a aconseguir un títol que, en els últims anys, ha sigut dominat per Victoria Díez, Victoria de València, capaç d'aconseguir el triomf en les últimes quatre temporades de manera consecutiva i que suma cinc títols en total. La competició arranca el dijous al trinquet Paco Cabanes "Genovés" de l'UPV, a Valènca, amb quatre partides de la fase prèvia. La final serà el 16 d'octubre.

A més de Victoria, que enguany defensa la feninde, les altres 15 pilotaris que aspiren al títol són Mar Giménez, Irene Badia, Aida Vila, Amparo Martí, Ana Puertes, Myriam Vidal, Anabel Castelló, Erika Botí, Ivet Romeu, Natalia Argente, Marina Lostado, Júlia Andrada, Aina Cuadrat, Isabel Piquer i Joana Martínez.

Victoria Díez suma un total de cinc campionats del mà a mà, i els quatre últims de manera consecutiva. L'actual campiona va aconseguir el seu cinqué campionat l'any passat gràcies al seu triomf, per segon any consecutiu, davant Mar, la seua companya del club de Bicorp. Precisament Mar va aconseguir el títol en 2015 en véncer a Noelia de Beniparrell, i suma també quatre subcampionats, els dels anys 2018, 2019, 2021 i 2022.

Si Victoria ha guanyat l'Individual en cinc ocasions, Ana de Beniparrell ho ha aconseguit en dos. Ho va fer en 2016 en véncer a Amparo de Moncada, i en 2018 en imposar-se a Mar de Bicorp. Ana té dos subcampionats, els dos quan va perdre en la final contra Victoria, tant en 2017 com el 2020.

De les jugadores que estaran en la present edició de l'Individual, també hi ha una altra pilotari que suma aquest títol. Myriam de l'Alqueria d'Asnar va véncer en 2013. D'altra banda, l'Individual, que es juga des de l'any 2011, ha tingut també com a campiones a Ana de Borbotó (2011, 2012 i 2014), i Noèlia de Beniparrell (2013, any en què es van celebrar dues edicions).

El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, va rebre el passat dilluns una àmplia representació de les jugadores que prendran part en el torneig en la presentació del campionat. També es van donar cita al Palau de Presidència de la Generalitat el conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera; el director general de l’Esport, Luis Cervera; Olga García, directora territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana i la Región de Murcia; i Vicent Molines, president de la Federació de Pilota Valenciana, i Susana Serrano, vicepresidenta de l’Àrea de Rendiment de raspall de la FPV.

Destacats