Relleu busca la quinta i Benidorm desafia la història

Els dos clubs s'enfronten demà al carrer de Benimagrell pel títol de primera categoria de la Lliga de Palma - Trofeu Diputació d'Alacant

Guardar

Relleu busca el seu quint títol consecutiu - Fepdival
Relleu busca el seu quint títol consecutiu - Fepdival

Cinc mesos després, la XXXI Lliga de Palma - Trofeu Diputació d'Alacant arriba a la seua conclusió. És el moment del desenllaç final d'un torneig que va començar allà pel mes de febrer, amb 40 equips en competició. És l'hora de tancar una història que només tindrà un final feliç per als campions. Tot això ocorrerà demà al carrer natural de Benimagrell, en Sant Joan d'Alacant, l'escenari escollit per a la lluita decisiva pel títol en esta modalitat de joc a ratlles.

L'activitat començarà al matí. A les 12.00 h., la partida pel títol de segona categoria enfrontarà a Murla i Poble Nou. Després de dinar, a les 15.45 h., Tibi B i Mutxamel A jugaran per ser campions de tercera. El plat fort, però, vindrà a continuació. A partir de les 17.30 h., es celebrarà la final de primera categoria, entre el GRE Pilota Relleu i el CPV Benidorm (la partida serà emesa en "streaming" pel canal de Youtube de la Federació).

No és una final qualsevol, perquè no són dos equips qualsevol. El de Relleu és el vigent campió i porta quatre títols consecutius (2019, 2020, 2021 i 2022). De fet, no ha perdut mai cap final. Enguany ha sigut el líder de la fase regular del campionat, en la qual ha guanyat 12 de les 14 partides disputades, i en la semifinal s'ha imposat amb claredat a la formació de Sella. És el favorit. Sergi d'Agost, al traure, Rafa Brotons i Ferrer al rest, amb Raúl Olcina i Toni Mira a la punta i Rubén Cabot, Portellet II i Jorge Cabot com a suplents. Eixa serà la seua aposta per repetir victòria i sumar el seu cinqué campionat consecutiu. Al més pur estil Induráin.

Ara bé, davant tindran l'equip de Benidorm, que torna a desafiar al destí i persegueixen un canvi de cicle. Els de la Marina Baixa van ser finalistes l'any passat, però també en 2020, 2018, 2012 i 2000. La seua única victòria en la màxima categoria de la competició va ser en 1996. José Luis Calvo, un dels referents de l'equip benidormer, encara no havia nascut. Esta temporada han acabat segons la lligueta, a només un punt de Relleu, i han derrotat amb solvència l'equip de Vall de Laguar B en semifinals. Amb tot, la formació del club de Benidorm, preparada per a pegar-li la volta al passat i cobrar-se la revenja de la temporada passada, podria estar compost per Paco, José Luis Calvo, Juan, El Rollo i Dani. És una alineació possible.

Carrer de Benimagrell
Carrer de Benimagrell on es disputaran les finals - FedpivalEls antecedents recents són per obrir boca. En la fase regular de la Lliga de Palma, Relleu es va imposar en els dues partides, malgrat que en la segona, la celebrada a Relleu, el resultat final va ser un ajustat 10-9 favorable als locals. Va ser fa poc més de dos mesos. Es repetirà la història? Dependrà molt del factor canxa. El carrer de Benimagrell presenta alguna dificultat a la qual adaptar-se, com l'absència de parets en una banda del carrer. A més, ofereix un rebot al rest que pot ser interessant durant la partida.

Demà, al carrer de Benimagrell, la Lliga de Palma està en joc.

 

Destacats