Onada de trofeus al trinquet

Este cap de setmana es disputen partides del Ciutat de Torrent, el Diputació d'Alacant i el d'Estiu d'Ondara d'escala i corda, mentre avança el Mancomunitats de raspall

Guardar

Francés i Tomás II estaran en la final del Ciutat de Torrent - Funpival
Francés i Tomás II estaran en la final del Ciutat de Torrent - Funpival

Fa calor, però la pilota professional masculina no para. És més, es multiplica. Els trofeus d'estiu s'han apoderat del mes de juliol i este cap de setmana les partides arriben en onada, com les altes temperatures.

Hui divendres, per exemple, els aficionats poden triar. Els d'escala i corda tenen l'opció del trinquet de Vila-real, on Giner i Jesús juguen contra De la Vega i Pere (18.30 h.), i també la de Vilamarxant, on Vicent de Vinalesa, Monrabal II i Muedra II s'enfronten a Abel, Conillet i Guillem Palau (18.30 h.).

Els de raspall, per la seua banda, tenen una cita doble al trinquet del Genovés, on es disputa una nova jornada del Trofeu Mancomunitats, tant en la categoria juvenil com en l'absoluta. A partir de les 17.00 h., Joan i Sergi juguen contra Favarero i Marc. A les 18.30 h. serà l'hora de les figures: Moltó, Tonet IV i Raúl contra Vercher, Canari i Lorja. En joc està un lloc en la final del diumenge 23 de juliol a Castelló i, per tant, la possibilitat de classificar-se per a la gran final del Trofeu el dissabte 29 a Oliva.

Si no és suficient, el dissabte hi ha més quantitat i més varietat. En escala i corda les partides comencen de matí, al trinquet Pérez Devesa de Benidorm. A partir de les 11.30 h. es celebra l'última partida de quarts de final del Trofeu Diputació d'Alacant d'escala i corda, amb Salva Palau (primer era Mario, després Alejandro i finalment serà Salva Palau... Algun dia es contarà la història de despropòsits que han gestat esta partida) i Javi contra Pere Roc II i Héctor. La parella guanyadora passarà a la semifinal, en la qual esperen Francés i Jesús.

Per la vesprada, si algú s'ha quedat amb fam de més pilota, doble ronda. A Ondara es celebra la final del Trofeu d'Estiu, amb un duel més que atractiu. Mario, Bueno i Guillem Palau juguen contra Alejandro, Monrabal II i Álvaro Mañas (la partida serà després de la dels joves, amb Félix II i Gerard contra Víctor i Teruel). Al mateix temps estarà decidint-se, al trinquet de Torrent, el nou campió del Trofeu Ciutat de Torrent. A les 18.45 h., José Salvador i Nacho se voran les cares amb Francés i Tomás II, que arriben a la final després de desfer-se de Puchol II (el gran dominador d'este trofeu) i Álvaro. Serà el colofó a un dels campionats més emblemàtics d'esta època de l'estiu des de fa alguns anys.

El diumenge, per acabar de tancar el cap de setmana de partides professionals, serà el torn del raspall. Al municipi de Castelló es celebraran, de vesprada, les terceres mini-finals del Mancomunitats, tant de joves com de professionals. Els protagonistes seran uns o altres, segons els resultats de les partides del dissabte en el Genovés.

Si prefereixen passar calor al trinquet abans que en la platja, este és un bon cap de setmana per a disfrutar de la pilota professional.

 

 

Destacats