La Lliga recupera les parelles

La Federació pretén tornar als equips per parelles en les pròximes lligues professionals d'escala i corda i de raspall després de cinc anys amb la participació exclusiva de trios

Guardar

Puchol II i Santi, últims campions en parella - Funpival
Puchol II i Santi, últims campions en parella - Funpival

La Federació de Pilota Valenciana treballa des de fa mesos en la planificació de la pròxima temporada de la pilota professional. En este sentit, un dels aspectes més rellevants és el calendari esportiu i el format de les competicions oficials. I malgrat que no estan previstes grans modificacions respecte anys anteriors (amb la gestió de la Fundació per la Pilota Valenciana) sí es preveuen alguns ajustos. Un d’ells, en debat des de fa temps entre els aficionats al trinquet, és el de recuperar les parelles per a la gran competició per equips de la temporada: la Lliga.

Segons el document de treball sobre el qual s’explica el projecte de la Federació de Pilota Valenciana per al món professional en 2024, per a la pròxima edició de les lligues professionals d’escala i corda i de raspall està prevista la inclusió d’equips per parelles, fet que no ocorria des del campionat de 2018. Va ser llavors quan la direcció esportiva de la Fundació, malgrat l’opinió d’un sector de jugadors i d’aficionats, va decidir homogeneïtzar la confecció dels equips en la Lliga, apostant pels trios.

D’esta manera, a partir de 2019 tots els equips que han participat en la competició ho han fet en forma de trio. L’argument principal per a defensar esta decisió és que, d’esta forma, es dona més personalitat al torneig, és una manera justa d’equilibrar les forces perquè no es castiga el bon rendiment dels jugadors i, a més, és més fàcil d’entendre per als nous aficionats a la pilota.

Tanmateix, el debat ha acompanyat esta decisió des del principi. Deuen Tonet IV o Puchol II, per exemple, jugar la Lliga en parella? És més just que juguen en trio? Per a gustos i opinions, la pilota. Com a dada, l’última parella campiona d’una lliga d’escala i corda va ser la de Puchol II i Santi, en 2015. En raspall, Moltó i Brisca van ser campions en 2017.

El cas és que en la Federació es contempla el rescat de les parelles cinc anys després. De fet, en estes setmanes estan acabant-se de confeccionar els equips de les dues lligues professionals masculines i tot apunta que hi haurà més d’una parella en cada modalitat. Això també suposa que, molt probablement, s’augmente la xifra d’equips participants, donant entrada a més jugadors.

De totes maneres, tot açò queda a expenses que l’assemblea general de la Federació de Pilota Valenciana done el seu vistiplau a la proposta de gestió de la pilota professional per part de la mateixa Federació. Per a això caldrà exposar i justificar el finançament necessari per a dirigir el món professional i obtindre el suport de 2/3 dels assistents a l’assemblea.

Destacats