Amb la col·laboració de
CaixaBank logo color RGB horizontal 72dpi fondo blanco

José Salvador, el clàssic modern de la pilota

El jove jugador de Quart de les Valls, amant de la natura, busca esclatar en una gran competició

Guardar

José Salvador - Funpival
José Salvador - Funpival

En el més alt del pic de la Creu (Vall de Segó), José Salvador agafa aire i desconnecta. És la seua manera de pausar la voràgine de la pilota professional i recarregar les bateries físiques i anímiques. I és que la muntanya és, juntament amb el trinquet, l’ambient en el qual este jove de Quart de les Valls, de 25 anys, es retroba amb si mateix. Quan la pilota està parada, la caça, la pesca, la família, els amics i les llargues caminates amb els seus gossos omplin el temps d’este jugador diferent el qual espera, somia, per fi, esclatar en una gran competició.

José Salvador és un pilotari educat, formal, seriós, respectuós… Un clàssic. De fet, amb la seua manera d’entendre el joc encarna alguns dels valors més tradicionals del trinquet. A més de la seua presència, la seua col·locació en el rebot o el seu manró remarquen un estil d’altres èpoques passades (que no oblidades). Malgrat tot, el seu joc desprèn un intens aroma modern. La seua pegada, el seu bot de braç i la seua preparació física conformen els punts forts d’un esportista d’elit del segle XXI. Un dels màxims exponents de la nova generació d’escaleters, la sàvia nova de l’escala i corda, que ho ha revolucionat tot.

José Salvador - Funpival
José Salvador - Funpival

 

En este sentit, el jugador de les Valls inicia ara una nova etapa esportiva i personal. De la mà del tècnic Arnau Oliver, José Salvador ha preferit canviar algunes de les rutines en els seus entrenaments. Disciplinat i sacrificat, el talentós rest treballa ara amb el repte de fer un bon paper en la Copa després de patir un estiu complicat. Unes molèsties en el braç que no desapareixien, l’eliminació en el mà a mà en les primeres rondes de la competició i una mala ratxa de resultats i sensacions han coincidit en uns mesos difícils per a José Salvador. No sempre la pilota és bonica.

Ara, l’escaleter està disposat a canviar la sort. En això porta treballant moltes setmanes. El seu caràcter independent, de vegades introvertit i solitari, reforça el seu poder mental durant les partides i els campionats. No debades els seus dos grans referents en la canxa són Álvaro i Soro III, dominadors de l’Individual per, entre altres coses, la seua força psicològica. En paral·lel, fora de la pilota, Rafa Nadal és la figura esportiva que atrau l’atenció de José Salvador. La capacitat de resistència del balear és una de les virtuts per les quals treballa el de Quart.

Amb tot, campió de la Copa 2, de la Lliga 2 i finalista de la passada Lliga CaixaBank, José Salvador es prepara per al salt definitiu, per al pas més important, per a la inscripció del seu nom en un dels grans títols de l’escala i corda. Malgrat la seua joventut, molts anys després de començar a batallar en els trinquets valencians contra els millors jugadors de la modalitat, és el seu moment. Allà dalt, en el pic de la Creu, José Salvador respira i somia. És el gran clàssic modern de la pilota.

Destacats