Ian i Brisca, una parella de campionat

El rest de Senyera i el mitger d'Oliva formen equip per a la Copa Caixa Popular des de 2020 i enguany busquen la tercera victòria junts

Guardar

Brisca i Ian - Funpival
Brisca i Ian - Funpival

Ian Àlvarez Tomàs (Senyera, 26 anys) i Sergi Garcia Sanjuan (Oliva, 31 anys). Per separat, dos grans jugadors. Junts, una parella de campionat. Ian i Brisca, Brisca i Ian són, sense dubtes, la gran parella de la Copa Caixa Popular de raspall. Ho són des de 2020 i ho seran fins que el trinquet els separe. Mentre eixe moment arribe, no es cansen de guanyar partides. Vigents campions del torneig, líders provisionals del Grup B, Ian i Brisca busquen el seu tercer títol coper junts per a fer història de la competició.

Esta vesprada, sense anar més lluny, la parella (enguany defensant l'Ajuntament de Castelló de Rugat) s'enfronta a la dupla de Marrahí i Raúl (Castelló) en una partida important. El duel, a les 18.30 h. al trinquet d'Oliva, pot servir per a que Ian i Brisca encarrilen la seua classificació per a les semifinals de l'actual edició de la Copa. Després de quatre victòries i només una derrota, Ian i Brisca han tornat a plantar la seua candidatura a la victòria final en el campionat.

Sembla que, independentment de com arriben els dos jugadors a este moment de la temporada, quan s'ajunten per a formar equip per a la Copa, els dos pilotaris multipliquen les seues prestacions. Es transformen en una parella amb pocs punts febles i moltes virtuts. Amb elles s'han coronat ja dues vegades en les últimes tres edicions de la Copa. En 2020, primer any que van competir junts, es van imposar en la final de la Copa a Marrahí i Lorja amb un contundent 25-0. En 2021, com a defensors del títol, van acabar tercers de grup i no van arribar a les semifinals. Tanmateix, un any després, en 2022, van tornar a oferir la seua millor versió. En una final èpica, la parella es va imposar a Marrahí i Canari al trinquet del Genovés (25-20) per convertir-se en la primera parella que repetia títol de Copa des que el campionat es disputa (2015).

Per la seua banda, Brisca ja havia guanyat una Copa en 2018 (fent parella amb Mario) i, gràcies a això, actualment és el jugador de raspall amb més victòries totals en la Copa.

Ara, Ian i Brisca tornen de nou a batallar per altre títol junts. Després d'un bon inici de campionat estan a un pas de classificar-se per a les semifinals. Al capdavant del seu grup amb 4 punts, després de la partida de hui a Oliva tindran altra oportunitat, davant Vicent i Lorja el diumenge 15 d'octubre (Dénia, 11.30 h.) per a traure el seu bitllet a les semifinals com a millor equip del grup.

Per tot això, malgrat que la competitivitat és màxima en cada partida, quasi ningú vol creuar-se en la canxa amb esta parella. Una parella de campionat.

Destacats