L'hàbitat natural de Puchol II

El de Vinalesa s'ha classificat per a les semifinals de la Lliga CaixaBank d'escala i corda en les últimes sis edicions de la competició i està a un títol d'igualar a Álvaro, Sarasol II i Tino

Guardar

Puchol II és l'actual campió de la Lliga CaixaBank d'escala i corda - Funpival
Puchol II és l'actual campió de la Lliga CaixaBank d'escala i corda - Funpival

Com peix en l'aigua. Puchol II (Vinalesa, 31 anys) es troba en el seu territori, el seu hàbitat natural. Això són per a ell les semifinals de la Lliga CaixaBank d'escala i corda. Com anar per casa. Les d'enguany, les quals arranquen demà a la Pobla de Vallbona (17.30 h. / À Punt), són les sisenes que el rest de l'Horta afronta de manera consecutiva. Un rècord a batre en un campionat dur i exigent, una marca estratosfèrica en l'escala i corda professional. Un premi doble a la regularitat.

Ara bé, les xifres de Puchol II, tenint en compte el seu nivell i la seua edat, poden superar cotes mai vistes en la pilota moderna. Perquè, més enllà d'encadenar sis semifinals consecutives, fet inèdit en altres jugadors, Puchol II atresora tres títols i un subcampionat. Això vol dir que es troba a una lliga d'igualar els registres d'Álvaro, Sarasol II i Tino. Ells tres són, fins ara, els reis de la Lliga amb quatre campionats, cadascú, en el seu palmarés.

I és que Puchol II, indiscutible número u del mà a mà les últimes temporades, ja és un dels noms mítics de la Lliga. En 2013, amb poc més de 22 anys, va disputar la seua primera final de la competició en companyia de Tato i Herrera. Aquella estrena no va tindre un final feliç. El jove de Vinalesa va perdre les dues partides davant Soro III i Jesús, la parella que es va proclamar campiona. Esta és la primera i l'última, l'única final de la Lliga que Puchol II ha perdut fins hui. De fet, només dos anys després, en 2015, l'escaleter va tornar a colar-se en la final, ara sí, preparat per a guanyar-la. Ho va fer al costat de Santi, davant el trio de Pere Roc II, Dani i Monrabal II. La parella va obtindre el títol en dues ajustades partides celebrades a Pelayo.

Després d'un parèntesi de dues temporades (2016 i 2017), Puchol II ha estat sempre, com a mínim, en les semifinals. En 2018 va ser, de nou, en parella. En este cas el seu company va ser Nacho. Després de liderar la fase regular, la dupla va caure en la ronda prèvia a la final contra el trio de Francés, Javi i Bueno. L'any posterior, el 2019, Puchol II ja va formar en trio amb Raúl i Bueno. Altra vegada, el seu equip es va quedar en semifinals, on va caure contra Pere Roc II Santi i Monrabal II.

En 2020, després de superar l'envestida de la pandèmia, Puchol II va poder assaborir de nou el triomf. Amb els seus companys Tomás II i Guillermo, es va proclamar campió de la Lliga, per segona ocasió, al trinquet Pelayo. Va ser en una calorosa vesprada d'estiu, davant el trio de Pere Roc II, Javi i Carlos.

No es va poder repetir la història en 2021, quan Puchol II, amb Héctor i Hilari, novament va deixar la seua ratlla en les semifinals. Allí va ser eliminat per De la Vega, Javi i Carlos, futurs campions de la Lliga eixa temporada. Això sí, la història va canviar en 2022, el curs passat. Puchol II, amb Santi i Carlos, va signar el seu tercer campionat en derrotar Giner, Tomás II i Héctor en una emocionant final a Pelayo (60-55).

Demà, al trinquet Miguel Canya I de la Pobla de Vallbona, encapçalant el trio que completen Álvaro i Hilari (Pobla de Vallbona), Puchol II té l'oportunitat d'avançar, un pas més, en el camí cap al seu quart títol. Una fita només a l'abast de tres pilotaris després de les 32 edicions de la competició. Davant, el mur conformat per Marc, Pere i Monrabal II (Montserrat), disposats a viatjar a la partida de tornada, el pròxim dissabte en Pedreguer, amb avantatge. Una eliminatòria que s'aventura equilibrada i en la que els detalls poden dictar sentència.

L'altra semifinal, la que disputen el trio de José Salvador, Nacho i Guillermo (Vila-real) davant el de Giner, Javi i Conillet (Pedreguer MasyMas) comença hui a Dénia (20.00 h.). Per a la partida no estarà disponible Giner, amb molèsties musculars a les cames. Amb la qual cosa, Francés serà el seu substitut en este duel d'anada. S'espera que el de Murla sí que estiga per a la partida de tornada, el divendres 21 d'abril a Vilamarxant.

Destacats