Zulima Pérez: 'Anem a buscar una solució política conjunta en matèria de Dret Civil Valencià'

Guardar

La secretària autonòmica de Transparència, Zulima Pérez i el director general de Responsabilitat Social i Foment de l'Autogovern, Josep Ochoa, s'han reunit aquest matí amb els degans de les Facultats de Dret valencianes, trobada en què s'ha analitzat la situació del Dret Civil Valencià, després de la recent sentència del Tribunal Constitucional que anul·la la Llei de Règim Econòmic Matrimonial Valencià.

Zulima Pérez, ha destacat que "anems a buscar una solució política conjunta en matèria de Dret Civil Valencià, a través d'una comissió bilateral amb el nou govern sorgit de les urnes".

"Des del Consell continuem pensant que hem de tindre competència en matèria de Dret Civil i, encara que acatem la sentència del Constitucional, buscarem les vies adequades per a poder regular les relacions civils entre els particulares" ha dit Zulima Pérez.

El director general de Responsabilitat Social hi ha assenyalat que esta trobada amb els degans "ha servit per a marcar el full de ruta de cara a les possibles mesures a adoptar per a defendre les nostres competencias".

Durant la trobada, Pérez i Ochoa ha aprofitat per a emplaçar als degans a participar en l'acte institucional que se celebrarà el pròxim dia 29 en defensa del Dret Civil Valencià.

Per la seua banda, el vicedegà de la Facultat de Dret de la Universitat de València, Javier Plaza, ha indicat que la recent sentència del Constitucional "no satisfà unànimement a les universitats" ja que, en paraules del vicedegà, "ha faltat a la seua lleialtat respecte al que és buscar una interpretació d'acord amb la Constitució respecte a la competència de Dret Civil Valencià, deixant una buit competencial molt important".

D'aquesta manera, Javier Plaza ha afegit que "hem traslladat la importància de buscar solucions polítiques a esta gran pèrdua de competències".

Arxivat a:

Destacats