Yolanda Díaz tria València per a ser capital de l'Economia Social 2024

Yolanda Díaz ha proposat hui la ciutat de València per a ser nova capital de l'Economia Social per a aquest 2024

Guardar

Fotografia aèria de la ciutat de València. Imatge: Visit València
Fotografia aèria de la ciutat de València. Imatge: Visit València

Yolanda Díaz ha proposat València per a assumir la capitalitat de l'Economia Social per a enguany 2024. Assumiria d'aquesta manera el paper de Sant Sebastià, que va exercir com a tal en 2023. La vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social considera que la ciutat valenciana, que havia presentat la seua candidatura per a aquesta capitalitat, és la candidata ideal per la seua rellevància i exemple en l'exercici d'establir una economia sostenible i solidària, generadora d'ocupació i d'oportunitats laborals per a persones en situació de vulnerabilitat social.

"Fomentar l'Economia Social és apostar per entitats i projectes que tenen un valor afegit. És un model diferent de fer economia i que suposa una realitat en el nostre país que està en auge i agrupa a una gran quantitat de sectors", assegura la vicepresidenta.

Díaz ha anunciat una nova convocatòria del Pla Integral d'Impuls de l'Economia Social, que adjudicarà 80 milions d'euros a l'impuls de projectes innovadors que contribuïsquen a generar un teixit econòmic inclusiu i sostenible, així com a iniciatives que ho consoliden i amplien en el temps. Aquestes ajudes formen part del Projecte Estratègic per a la Recuperació i la Transformació Econòmica (PERTE) de l'Economia Social i les Cures, i estan destinades a projectes d'Economia Social. Aquests projectes es podran executar fins al 30 de juny de 2025.

Subvencions d'Economia Social

Les ajudes destinades a aquests projectes tindran un import màxim de 3,5 milions d'euros de forma individualitzada. Durant el passat any, 44 projectes van ser subvencionats amb un total de 10,2 milions d'euros. Algunes d'aquestes iniciatives han contribuït a desenvolupar una plataforma per a buscar oportunitats d'ocupació en empreses i entitats que col·laboren en l'Economia Social.

La ministra ha assenyalat que el país necessita fomentar i ampliar aquest ecosistema d'entitats per a promoure el treball decent, combatre la despoblació rural i ajudar a persones que ho necessiten, molt per sobre de les dades comptables.

Segons el mateix Ministeri de Treball, aquest model productiu crea al voltant de dos milions de llocs de treball a Espanya. El PERTE de l'Economia Social i de les Cures és l'únic d'aquestes característiques en la Unió Europea. Està dotat amb més de 1.700 milions d'euros i implica a 13 ministeris.

La vicepresidenta també ha anunciat que es preveu aprovar prompte la nova Llei Integral de l'Economia Social, la que s'ha referit com un instrument de modernització de l'Economia Social, ja que actualitza tres lleis: la de cooperatives, la de les empreses d'inserció i la de l'Economia Social.

 

Destacats