Wifi gratuït i videotelefonades, el possible ús de les cabines telefòniques de València

L'ajuntament planteja renovar les mítiques cabines telefòniques que es troben en total abandó

Guardar

Persona utilitzant LinkNYC, les cabines telefòniques del segle XXI
Persona utilitzant LinkNYC, les cabines telefòniques del segle XXI

Mitjans del segle XX, Telefónica es posa en marxa i els carrers de València comencen a omplir-se de "tòtems contemporanis" des dels quals un pot realitzar anomenades a canvi de monedes. Les primeres a València es van implantar en la dècada dels anys 30 del segle passat, però quasi un segle després, han entrat en desús i abandó després de l'expansió del telèfon mòbil en el nostre dia a dia.

Només en la capital del Túria hi ha unes 220 cabines telefòniques repartides per tota la ciutat aproximadament, i totes elles ja es troben en desús, pintades i abandonades. Després de la finalització del contracte de Telefónica en 2019, València es planteja transformar aquests punts en llocs claus per a la connectivitat del segle XXI.

Des de la regidoria d'Agenda Digital de l'Ajuntament de València s'està estudiant quins usos es podria donar a les "anacròniques" cabines telefòniques. Pere Fuset, regidor d'Agenda Digital, afirma que "València vol avançar en la modernització, oferint possibles serveis smart city a la ciutadania".

Un d'aquests nous usos de les cabines podria estar basat en el que es fa en la cosmopolita ciutat de Nova York des de 2014. A la ciutat estatunidenca es van transformar aquestes cabines per elements amb una grandària similar batejats com a "links", que continuen permetent realitzar trucades telefòniques, de manera gratuïta, així com uns altres més serveis.

Aquestes cabines estilitzades compten amb pantalles d'alta resolució digitals on informa de notícies, el temps o el trànsit urbà de la ciutat. A més, compta amb tauletes en les quals es pot consultar el mapa de la ciutat, es poden buscar direccions i demanar indicacions, i poden dur a terme videotelefonades.

A més, un dels serveis que més utilitat han tingut èxit ha sigut la instal·lació de ports USB que permet una connexió gratuïta per a poder carregar els dispositius mòbils, així com funcionar com a punts wifi per a tindre connexions ràpides i de qualitat en diversos punts de la ciutat.

Aquest funcionament de les noves cabines telefòniques del segle XXI, entraria en sintonia amb les últimes accions que s'ha fet des de l'ajuntament de la ciutat del Túria per a convertir-la en una "Smart City", en la qual la tecnologia siga accessible i una aliada per a la ciutadania.

Arxivat a:

Destacats