Turisme organitza visites guiades gratuïtes per quatre barris de València per a descentralitzar l'oferta en la ciutat

La iniciativa "Turisme de barris" realitzarà recorreguts durant l'estiu per a conéixer els secrets de Patraix, el Cabanyal-Canyamelar, la Malva-rosa i Benimàmet

Guardar

Turismo organiza visitas guiadas gratuitas por cuatro barrios de València para descentralizar la oferta en la ciudad
Turismo organiza visitas guiadas gratuitas por cuatro barrios de València para descentralizar la oferta en la ciudad

L'Ajuntament de València crea un nou programa turístic per a descobrir els secrets i dades més interessants de quatre barris de la ciutat. Així, la iniciativa "Turisme de barris" ha sigut impulsada per la Regidoria de Turisme que dirigix Paula Llobet i a través d'esta es busca donar a conéixer els atractius que oferixen estes àrees de la ciutat i descentralitzar així l'oferta turística de la capital valenciana. Amb este nou projecte, la Regidoria té per objectiu promocionar i potenciar tots els recursos turístics i culturals que tenen estes zones de la ciutat i no concentrar el turisme únicament en el centre de València.

En concret, el departament municipal de Turisme oferirà visites guiades gratuïtes dirigides a tots els públics que permetran fer un recorregut pels punts més emblemàtics dels barris de Patraix, el Cabanyal-Canyamelar, la Malva-rosa i Benimàmet. En eixe sentit, les rutes es realitzaran durant els pròxims mesos d'estiu (juny, juliol i agost) i es desenvoluparan tant en horari de matí com de vesprada. A més, les visites es faran en valencià, castellà i també en anglés per a atraure a visitants estrangers que busquen conéixer més sobre els barris de la ciutat; així mateix en algunes d'elles també hi haurà un intèrpret de llengua de signes per a incentivar la participació de persones sordes. Respecte a la seua durada, la previsió és que siga de una hora i mitja o dues hores.

En el cas de les rutes pel barri de la Malva-rosa, estes es duran a terme els dies 6 de juliol i 30 d'agost en castellà. Esta última data comptarà també amb una persona intèrpret en llengua de signes. Així mateix, el dia 13 de juliol la visita serà en valencià, mentre que el 24 d'agost serà en anglés. En tots els casos, l'hora d'eixida de les rutes serà a les 19 hores.

En Benimàmet, les rutes guiades seran els dies 27 de juliol en valencià i el 10 d'agost en castellà. Esta última visita també comptarà amb una persona intèrpret que realitzarà l'explicació en llengua de signes. Ambdues visites seran a les 19 hores. Mentrestant, Patraix acollirà tres visites guiades durant els dies 29 de juny en castellà, 13 de juliol en valencià i 31 d'agost en castellà i llengua de signes. En el cas de la visita corresponent a juny, es realitzarà a les 11 hores, mentre que les altres dues començaran a les 19 hores.

El barrio de Patraix de València
El barri de Patraix de València

Finalment, el barri del Cabanyal-Canyamelar acollirà les visites guiades els dies 22 de juny en castellà, 21 de juliol en anglés i el 24 d'agost en castellà i llengua de signes. En el cas del 22 de juny, l'hora d'inici serà a les 11 hores; mentre que en les altres dues dates (21 de juliol i 24 d'agost) la visita es farà en horari vespertí i començarà a les 19 hores.

Com inscriure's per a assistir a les rutes guiades

Des de la Regidoria de Turisme de l'Ajuntament de València, han detallat que les inscripcions en les rutes guiades pels diferents barris es realitzaran a través de correu electrònic. Així, aquelles persones que estiguen interessades a acudir a una d'aquestes activitats han d'enviar un correu electrònic a la direcció [email protected]

En esta comunicació, l'interessat ha d'incloure un telèfon de contacte i el nom i cognoms de cadascuna de les persones que vulga assistir a la visita. S'ha de destacar que es poden inscriure un màxim de quatre persones en cada correu electrònic que s'envie.

Destacats