Visit València presenta la nova estratègia turística de la ciutat

Guardar

La regidora de Turisme, Innovació i Captació d'Inversions i presidenta de la Fundació, Paula Llobet
La regidora de Turisme, Innovació i Captació d'Inversions i presidenta de la Fundació, Paula Llobet

Visit València presenta les bases del nou model turístic de la ciutat i renova els seus òrgans de govern. Més de 450 empreses del sector turístic local, associades a la Fundació Visit València, han triat als integrants dels nous Òrgans de Govern d'esta entitat per als pròxims quatre anys, en l'assemblea, celebrada en la Ciutat de les Arts i les Ciències. En esta reunió, presidida per la regidora de Turisme, Innovació i Captació d'Inversions i presidenta de la Fundació, Paula Llobet, i el director d'esta, Tono Franc, s'ha presentat el nou model turístic que defén l'actual govern municipal, "centrat en la sostenibilitat econòmica, mediambiental i social i en la intel·ligència de dades".

Tal com ha explicat la regidora, "la nova política turística municipal es basa en quatre principis: sostenibilitat turística, innovació i intel·ligència, gestió eficient i governança participativa". "En esta nova etapa –ha afirmat-, el turisme adquirix un valor estratègic. Busquem que esta activitat tinga un creixement sostingut que garantisca la rendibilitat del sector, mentre situem al ciutadà en el centre, deixant ben clar que València és una ciutat que alberga un destí i no al contrari".

Per la seua part, el director de la Fundació ha explicat que "Visit València treballarà en els pròxims anys per a maximitzar l'impacte positiu del turisme amb una estratègia centrada en dades i gestió; i tractarà de reduir les externalitats negatives d'esta activitat". "El nostre model turístic vol donar resposta al context i les necessitats presents i ens permetrà anticipar-nos a situacions futures. Basarem la gestió en el coneixement i la informació de valor perquè el turisme ajude a preservar l'estil de vida dels ciutadans i els recursos de València", ha afegit.

Així, s'han presentat les línies de treball de la Fundació, entre les quals destaca "el reforç dels instruments de coneixement turístic com el Sistema d'Intel·ligència Turística (SIT), l'Informe d'Impacte Turístic, el monitoratge de la capacitat de càrrega de la ciutat, l'ordenació i planificació del turisme i la priorització de mercats i segments més atractius, amb més rendibilitat i que respecten l'entorn i els recursos del destí que visiten". "Perquè València és una ciutat per a viure, invertir, visitar i gaudir", ha conclòs Llobet.

Destacats