Visit València presenta les noves rutes turístiques per comerços valencians emblemàtics

Cinc noves rutes aproparan a turistes de la ciutat a alguns establiments únics de la ciutat de València

Guardar

turismo valencia shopping abanicos
turismo valencia shopping abanicos

El turisme de compres, o de shopping, està prenent cada vegada més importància a l'hora de decantar-se per una destinació. Anar de compres és una forma de turisme en si, que t'acosta a la realitat de la ciutat on estàs, et brinda l'oportunitat de conéixer els seus costums i tradicions.

El centre de València encara compta hui dia amb molts comerços tradicionals, que porten a la nostra ciutat des de fa generacions i elaboren productes de gran qualitat i originalitat. Per això, des de Visit València, la nova marca de la Fundació Turisme València, han creat fins a cinc rutes turístiques per a donar a conéixer aquestes botigues tan especials, per a dinamitzar la oferta de compres a la ciutat i promocionar els comerços tradicionals, que aporten valor afegit a València.

Xocolate valencià de Trufas Martínez.

Emiliano García, regidor de Turisme, ha explicat que la iniciativa ha sigut fruit de la nova manera de gestionar Turisme València, on "el mateix sector pren les decisions de fa on vol anar". Així, més de 50 empresaris han proposat aquest tipus d'activitats, i des de Visit València s'ha facilitat la seua realització. García també ha explicat la intenció de posar en valor el producte "Made in València", i el comerç local que està veient-se afectat pels grans magatzems i la importació des d'altres llocs.

Aquestes noves rutes, que ens porten per l'emblemàtic barri de Russafa, pel carrer la Pau, el Mercat Central o l'Eixample, tenen una duració aproximada de dues hores, i estan disponibles en castellà i anglés. Cada ruta visita tres o quatre botigues, i els participants podran gaudir de degustacions, tallers i exclusius descomptes per a gastar en els mateixos establiments.

Cinc noves rutes turístiques de "shopping"

La iniciativa compta amb cinc rutes que ens porten per tres comerços locals emblemàtics de la ciutat.

[related:galleries:1:{orientation:vertical}]

En primer lloc, hi ha una ruta per l'Eixample, on es pot visitar Sondemar i degustar el seu te biològic, al carrer Pizarro núm. 14. Després, es posa a rumb a Poppyns, una cafeteria que és molt més que això, on es gaudirà d'un café amb una caracola de xocolate o una empanadeta en l'"oasi" que és la terrassa. Finalment, aquesta ruta acaba en Blackcape, on es convidarà als assistents a una copa de cava valencià.

Altra de les rutes és per Milla d'Or, amb parades en Lladró, Barack by Zelma i Rafael Torres. A la botiga de porcellana, es podrà veure un vídeo explicatiu sobre la signatura i es rebrà un obsequi. Barack by Zelma és una joieria al carrer Poeta Querol, on es podrà degustar una copa de cava i dolç valencià, a més de visitar l'establiment i tindre un regal per compra. En Rafael Torres també hi ha un xicotet snack, i l'explicació del negoci familiar i les joies artesanals que produeixen.

La següent ruta és per Ciutat Vella. La primera parada serà l'Orfebreria Peris Roca, amb una visita al taller que produeix peces típiques valencianes, amb un vídeo explicatiu de la seua labor. El següent comerç és Original CV, on els visitants degustarà la mistela i podran comprendre millor els principals productes valencians amb denominació d'origen. Finalment, es visitarà La Postalera, amb una postal i segell de regal.

La ruta pel carrer de la Pau i el Mercat Central recorre també tres botigues emblemàtiques. En primer lloc, la visita al taller Vicente Gracia, de joieria artesana, en el qual els visitants s'emportaran un esbós de disseny signat. La següent parada serà Abanicos Vivenca, en la plaça Lope de Vega. Finalment, en la Xarcuteria Amparo Muñoz es podrà gaudir d'una degustació d'embotit d'origen valencià i beguda.

L'última ruta és pels comerços del barri de Russafa, que recorre quatre establiments. La primera parada serà Ensedarte, amb una exclusiva demostració de pintura en seda i participació del públic. S'explicarà el procés de fabricació i la història del teixit a València. També es visitarà la famosa tienda Sombreros Albero, amb un taller de com posar-se correctament el barret, com guardar-lo i netejar-lo i una explicació dels seus materials.

La següent parada en Trufas Martínez serà amb una degustació dels xocolates amb més història de València i, per descomptat, les seues famoses tòfones cobertes. Finalment, el recorregut acabarà en Abanicos Carbonell, on es fabriquen al 100% tots els seus ventalls. Es podrà gaudir d'un taller sobre la història i el llenguatge del ventall, a més d'un vídeo il·lustratiu sobre el procés de fabricació d'aquests.

Destacats