Un carril de ciclovianants unirà Benimàmet i Beniferri

S'invertiran 3,6 milions d'euros en la construcció d'una passarel·la i un pas inferior per a salvar la CV-30

Guardar

Un ciclista circula per un carril bici
Un ciclista circula per un carril bici

La Generalitat Valenciana continua treballant per a impulsar la mobilitat sostenible en el territori valencià. En aquest sentit, es continua ampliant la xarxa de vies de ciclovianants i millorant la connexió, en aquest cas, de diferents barris de València.

Així, la capital del Túria comptarà amb una nova via de ciclovianants que unirà Benimàmet i Beniferri amb una inversió que rondarà els 3,6 milions d'euros. Aquesta obra, actualment en licitació, incorporarà una passarel·la i un pas inferior per a superar la barrera que suposa l'autovia CV-30 i els seus ramals per al trànsit de vianants i ciclistes, de manera que es potencie la mobilitat sostenible.

L'actuació se situa al costat de l'enllaç de l'autovia en la prolongació de l'avinguda Maestro Rodrigo, i discorre pels termes municipals de València i Burjassot. Aquesta obra permetrà tornar a connectar aquests dos nuclis poblacionals separats per l'execució de l'autovia CV-30 que possibilita, únicament, l'accés mitjançant vehicles motoritzats.

A més, també contribuirà a millorar la comunicació del nucli urbà de València i els desenvolupaments urbanístics de Burjassot que es troben en el marge sud de l'autovia CV-35.

Rafa García y Rebeca Torró
Rafa García i Rebeca Torró

Soterrament de les vies entre Empalme i Burjassot

D'altra banda, el soterrament de les vies de Metrovalencia entre les estacions d'Empalme i Burjassot es troben en els seus compassos finals, a falta d'algunes qüestions de jardineria que necessiten unes condicions climàtiques més benignes per al desenvolupament de les espècies vegetals.

Un soterrament que eliminarà la barrera que suposava el ferrocarril per a la ciutat de Burjassot, que la partia en dues, recuperant la connexió amb el barri de Benicalap.

Amb la inversió de més 12,1 milions d'euros de la Generalitat Valenciana "s'ha incrementat la seguretat viària i s'ha recuperat espai urbà per a la ciutadania, aconseguint millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes", afirma Rebeca Torró, consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat.

Per part seua, l'alcalde de Burjassot, Rafa García, ha valorat que un barri de la ciutat ha deixat d'estar segregat gràcies al compromís del president Ximo Puig. "Per a nosaltres significa una fita importantíssima, tornem a ser ciutadans de primera i tornem a estar connectats amb la ciutat de València i amb altres de l'àrea metropolitana", ha apuntat.

Destacats