La Verge dels Desemparats de València es podrà visitar a l'Ajuntament

La imatge de la Verge dels Desemparats tornarà a l'Ajuntament de València a partir d'aquest dijous

Guardar

Besamans de la Mare de Déu de València
Besamans de la Mare de Déu de València

La imatge de la Verge dels Desemparats de València torna a l'Ajuntament per a ser exposada a la sala municipal d'exposicions, que està situada dins de la casa consistorial. Serà a partir d'aquest dijous, dia 8 de juny, quan la talla ocupe el seu lloc definitiu on romandrà perquè puga ser visitada per qualsevol persona que ho desitge. Així, com ha anunciat la regidora de Cultura en funcions, Gloria Tello, "complim amb l'anunciat i situarem la imatge en el millor espai possible dins del consistori que, a més, és un lloc de gran visibilitat".

Cal recordar que a causa de la remodelació que s'ha dut a terme en el Museu de la Ciutat, la imatge de la Verge dels Desemparats va haver de ser traslladada. A partir d'ací, es va plantejar la possibilitat de reubicar la talla en un altre espai expositiu de la ciutat, ja que després de l'actuació, l'espai on se situava ha quedat inhabilitat.

No obstant això, finalment, el desembre de 2022, es va decidir que la imatge de la Verge dels Desemparats romandria a l'interior de la casa consistorial. D'aquesta manera, a partir del dijous, es col·locarà a la sala municipal d'exposicions de l'Ajuntament de València, quedant visible per al públic.

Aquesta imatge va ser sufragada, fa huitanta anys, pel personal funcionari de l'Ajuntament de València com a homenatge per la protecció que havia rebut la Verge durant la Guerra Civil. I és que després de l'incendi de la Basílica, el llavors alcalde republicà José Cano Coloma la va rescatar i la va amagar per a evitar la seua destrucció. D'aquesta manera, juntament amb la imatge de la Verge que aquesta setmana tornarà a quedar exposada en el consistori, s'inclourà un text explicatiu perquè totes les persones que la visiten coneguen la història i importància d'aquesta imatge.

Destacats