Els veïns participaran en el projecte de regeneració urbana de les Casetes Roses

La jornada tècnica serà aquest dijous, de 16.00 a 20.30 h, en la Universitat Popular de la Malva-rosa

Guardar

Casetes Roses Malva-rosa
Casetes Roses Malva-rosa

L'Ajuntament de València avança en la creació d'una solució definitiva per a les Casetes Roses del barri de la Malva-rosa. "Després de 30 anys d'abandó, volem donar una solució valenta als veïns i veïnes perquè aquest problema va més enllà de qüestions d'edificabilitat o urbanístiques, ja que es tracta d'una problemàtica de caràcter social, que afecta la convivència del barri", ha assenyalat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà Sostenible i Habitatge, Sandra Gómez.

D'aquesta manera, s'ha organitzat una jornada tècnica per a analitzar la situació d'aquest punt urbà i proposar solucions i accions, que s'introduiran en el Pla Especial Malva-rosa. La jornada, que se celebrarà aquest dijous, 3 de novembre, de 16.00 a 20.30 hores, en la Universitat Popular de la Malva-rosa, estarà coordinada pels redactors de l'estudi: Juan Rubio del Val i César Jiménez, i comptarà amb la participació de representants de l'Associació de Veïns Malva-rosa.

A més, participaran responsables tècnics de casos de regeneració urbana reeixits en diferents punts d'Espanya, com Ana Vinuesa (barri del Puche, Almeria), Manuel Saravia (barris 29 Octubre i Las Viudas, Valladolid), Juan Manuel Suárez (barri de Santa Adela, Granada) o Sebastià Jornet (barri de la Mina, Barcelona, premis Nacional i Europeu d'Urbanisme).

A partir d'eixe moment, s'obrirà un termini de dos mesos per a la redacció de l'informe final amb la proposta urbana per a les Casetes Roses. Un projecte que s'integrarà dins del Pla Especial Malva-rosa que s'espera que puga estar aprovat abans que concloga el mandat.

Les Casetes Roses és el nom oficiós d'un bloc de cases que data de l'any 1957, quan el llavors Ministeri d'Habitatge va impulsar com una solució "ràpida i barata" a la situació de les famílies que havien perdut les seues casa per efecte de la Riuada del 57, ha recordat Gómez. "No és l'únic bloc similar a la ciutat, però sí que és el que està en pitjor estat general. Per tant, necessitem un pla més profund, perquè estem davant un problema de convivència, i cal treballar en la regeneració social i urbana".

El mes de juny passat, la Junta de Govern Local va aprovar l'adjudicació a la Fundació ECODES d'un contracte per a la realització d'un informe sobre bones pràctiques en àrees urbanes espanyoles similars a les Casetes Rosa de la Malva-rosa. L'objectiu era triple: documentar experiències similars a nivell nacional, consultar amb els experts que han gestionat aquestes intervencions i proposar una bateria d'accions per a la regeneració de les Casetes Roses.

D'aquesta acció, juntament amb la jornada participativa de demà, eixiran les conclusions per a aquest projecte.

Destacats