Veïns i col·lectius de La Saïdia convoquen una manifestació contra un macrocomplex hoteler

Guardar

Un home entra a un hotel
Un home entra a un hotel

Veïns i col·lectius del districte valencià de La Saïdia han convocat una manifestació per al pròxim 11 de desembre per a denunciar els "processos de turistificació" que "amenacen" el districte i per a oposar-se a la construcció d'un macrocomplex hoteler en el barri de Sant Antoni.

A partir de la sol·licitud de llicència per part de la promotora Inversiones Gran València 2005, S.L. per a construir un macrocomplex hoteler en una parcel·la interior entre els carrers Sagunt, Padre Urbano, Luz Casanova i San Bruno, veïns i entitats, amb el suport de diferents plataformes ciutadanes com La Saïdia Comuna o EntreBarris, han dut a terme diferents accions i mobilitzacions per a oposar-se al projecte, que ocuparà un espai de 18.000 m², amb 575 habitacions destinades a ús hoteler i residència d'estudiants.

Segons han assegurat en un comunicat els convocants de la manifestació, un projecte d'aquesta magnitud "suposarà un gran impacte sobre el territori que afectarà negativament la vida quotidiana del barri promovent processos de turistificació, gentrificació i el consegüent desplaçament del veïnat, com ja ha passat en altres zones de la ciutat de València".

La protesta posa el focus en la detecció d'altres projectes en el districte que ratifiquen els "processos de mercantilització de la vida en els barris" com, per exemple, "la proliferació d'apartaments d'ús turístic, la substitució del comerç local per franquícies, el buidatge de finques senceres per a ser destinades al negoci turístic, entre altres".

La manifestació, prevista a les 11.00 hores, proposa un recorregut pels diferents casos detectats, que s'iniciarà des del Carrer Guala, lloc on es planifica la construcció del macro-hotel. L'itinerari circularà a continuació pel carrer de Fray Pedro Vives, Visitación, Mercado de San Pere Nolasco i Sagunt.

Amb aquesta acció, fruit de diverses assemblees veïnals multitudinàries, es pretén "evidenciar l'oposició davant aquest complex hoteler i denunciar la proliferació d'uns altres en el districte destinats a l'augment de negocis que intensifiquen la gentrificació i turistificació dels barris".

"Ja no és únicament una mobilització del veïnat directament afectat per a oposar-se a aquesta edificació, sinó que es tracta de la mobilització del barri, del districte i de la ciutat contra l'especulació, la gentrificació i la turistificació per uns barris per a qui els habita", assenyalen.

Destacats